Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

19 MAYIS ATEŞİ HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99.yıldönümü törenlerle kutlandı

 

19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü

İlk tören Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenk sunumu ile başladı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanından başlayan ve aynı noktada sona eren gençlik yürüyüşünün ardından geçilen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının öğrenci topluluğu tarafından okunması ile devam etti.

 

MiIIetimizin azim ve kararlılığı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türk Milletinin tüm imkansızlıklar ve yokluklara rağmen kenetlenerek işgal güçlerine baş kaldırdığını ifade eden Özdemir, “9 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ‘ya istiklal, ya ölüm’ diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere başkaldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür. Samsun’da başlayan milli mücadele, kısa sürede tüm yurda yayılmış, el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen miIIetimizin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlanmıştır.

 

Tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı

Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır.”dedi.

 

Önde koşan hep gençlerimiz olmuştur

Söz konusu ülkenin bekası olduğunda ön saflarda her zaman gençlerin koştuğunu ifade eden Özdemir, “Gençliğimiz kendisine ne zaman ihtiyaç duyulursa orada anında hazır olmuştur. Tarihten beri bu gelenek değişmemiştir. Ülkemizin bekası söz konusu olduğunda cephede en önde koşan hep gençlerimiz olmuştur. Kurtuluş savaşında, Sakarya’da Dumlupınar’da ülkenin her karış toprağını canı pahasına koruyan gençlerimiz 15 Temmuz Hain darbe kalkışmasında da tek vücut olmuş ve günlerce meydanlarda nöbet tutmuştur. Üstad Necip Fazıl Kısakürek Gençliğe hitabesinde ‘Canların Canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara’ dediği gençlik işte bu gençliktir.”dedi.

 

Başarılı sporculara ödülleri verildi

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg.Selami Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi.

 

Gösteriler nefes kesti

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan Sayokan gösterisi ile devam eden program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sportif gösterileri ile sona erdi. Törenlere; Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, Baro Başkanı Av. Erol Çakır, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x