Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

19 okulda deprem tatbikatı yapılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mahmut Coşkun ve kurum personeli Vali Yunus Sezer ziyaret etti. Ziyarette hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren İl Müdürü Coşkun, Kırıkkale’de bulunan 19 okulda deprem tatbikatı yapılacağını söyledi.

VALİ SEZER’E ZİYARET

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mahmut Coşkun ve kurum personeli Vali Yunus Sezer ziyaret etti. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren İl Müdürü Coşkun, etkinlik kapsamında podium ve Altunbilekler AVM de stant açıldığını, il merkezi ve ilçelerinde 19 okulda eğitim ve deprem tatbikatı planlandığını söyledi. Okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik afet farkındalığı ve duyarlılığıyla ilgili eğitimlerin verildiğini söyleyen Müdür Coşkun, eğitimlerde öğrencilerin yaşanması muhtemel bir doğal afet sırasında hazırlıklı olmalarını ve neler yapmaları gerektiğini öğrendiklerini vurguladı.

MİLLETÇE DEPREME KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

İl Müdürü Coşkun, sivil savunmanın ve depreme karşı hazırlıklı olmanın ayrı ayrı önemine değindi, ilimizde yapılacak etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu çerçevede sivil savunmanın, düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabalarını kapsadığı ifade edildi. Geçmişten günümüze ülkemizi maddi manevi en çok etkileyen doğal afetin deprem olduğundan söz eden Coşkun, depreme karşı milletçe hazır olmamız gerektiğini söyledi.  Vali Yunus Sezer’de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftanızı kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x