GündemKırıkkaleManşet

200 doğa kuşu katledildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÇARŞI CAMİİNE BİR TEPKİDE HAYVAN SEVERLERDEN GELDİ

 

Yıkımı yapıldıktan sonra inşaatına tabela asmayan ve Kırıkkalelilerden büyük tepki çeken Çarşı Camii’ne bir tepki de hayvan severlerden geldi. Hayvan severler, camiinin yıkımı sırasında yaklaşık 200 doğa kuşunun katledildiğini iddia ettiler.

 

TEPKİLER BÜYÜYOR

Yıkımının ardından inşaata tabela asılmaması ve Çarşı Camiinin kimin yaptırdığını, ihale bedelini, alanını belirten tabelanın olmamasından dolayı Kırıkkalelilerden büyük tepki alan Çarşı Camii Koruma ve İhtiyaçlarını Sağlama Derneğine, bu kez de hayvan severler tepki gösterdi. İddialara göre Çarşı Camiinin yıkımı sırasında yaklaşık 200 Doğa Güvercini katledildiği öne sürüldü. Kamuoyunda çıkan tepkilere karşı hiçbir açıklama yapmayan derneğin, katledildiği iddia edilen güvercinler için açıklama yapması bekleniyor.

 

DOĞA KORUMA’YA HABER VERİLMEDİ

İddialara göre yaklaşık 200 Doğa Güvercinin katledildiği ile ilgili gazetemiz Kırıkkaleliler ve hayvan severler için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden bilgi aldı. Müdürlükten alınan bilgilere göre, Çarşı Camiinin yıkımından önce müdürlüğü hiçbir şekilde bilgi verilmediğinin altı çizilirken, camiinin yıkımından sonra müdürlüğe bilgi verildiği, müdürlük tarafından ise 26 Doğa güvercininin müdürlüğe ait barınakta kontrol altına alındığı söylerdi.

 

HİÇBİR YAPTIRIM YOK

Müdürlük ayrıca, koruma altına alınan 26 Doğa Güvercininin 11 tanesinin yem yiyemeyecek kadar büyük olmadığından barınakta öldüğünü, geriye kalan 15 Doğa Güvercininin ise serbest bırakıldığını söyledi. Konu hakkında hiçbir yaptırım olmadığından müdürlüğün yıkımı yapan firma ve derneğe hiçbir yasal işlem yapılamadığını söyledi.

 

Özel Haber

Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu