Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSon Dakika

316 İmza İle TBMM Başkanına Sunuldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milletvekili sayımız 4+1 olacak
Yeni anayasa teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından, 316 imzayla TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sunuldu.

Yeni anayasa teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından, 316 imzayla TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sunuldu. 21 maddeden oluşan teklife göre, yürütme yetkisi cumhurbaşkanında olacak ve partisi ile ilişiği kesilmeyecek; seçilme yaşı 18’e indirilirken milletvekili sayısı 600’e çıkarılacak. Bununla birlikte illerin milletvekili sayısında da artış yaşanacak. Son nüfus sayımı ile birlikte 4’ten 3’e düşürülen Kırıkkale’nin milletvekili sayısı 5’e kadar yükseltilecek. Yeni anayasa ile birlikte Kırıkkale’yi mecliste 4 asil 1 yedek olmak üzere 4 yada 5 milletvekilinin temsil edeceği gündeme gelirken, bu gelişme aynı zamanda da diğer siyasi partileri de harekete geçirdi. Bilindiği üzere geçtiğimiz genel seçimlerde başta MHP olmak üzere milletvekilliğini kıl payı kaçırmışlardı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x