Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

386 KİŞİ YAPI KAYIT BELGESİNİ ALDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kısa bir süre önce başlatılan İmar Barışı meyvesini vermeye başladı

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla başlatılan yapı kayıt belgesi verme işlemleri devam ediyor. Kırıkkale’de İmar barışından yararlanmak için başvuruda bulunan 861 başvuru sahibinden 386’sı Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırarak belgesini sistemden aldı.

 

720 BİN 483 TL ÖDEME YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Haziran ayı içerisinde başlatılan İmar Barışı uygulaması Kırıkkale’de büyük ilgi gördü. Başlatılan çalışma neticesinde talep eden vatandaşlara Yapı kayıt Belgesi verilmeye devam ediyor. Kırıkkale’de İmar Barışı’nda yararlanmak için 861 kişi başvuruda bulundu. Yapılan başvuruların incelenmesinin ardından 386 başvuru sahibine yapı kayıt belgeleri verildi. Yapı kayıt belgesi başvurusu yapanların 720 bin 483, 80 TL ödeme yaptığı, toplamda başvuru yapan 861 kişiden 2 milyon 433 bin 448,89 TL tahsil edileceği öğrenildi.

 

YAPI KAYIT BELGELERİNİ ALDILAR

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale Çevre şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Kırıkkale’de Yapı Kayıt Belgesi almak için vatandaşların yoğun ilgisi üzerine İl Müdürlüğünde oluşturdukları İmar barışı masasında vatandaşlara bilgi verilerek e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları konusunda yardımcı olunduğunu hatırlattı. Atar, İmar Barışı kapsamında 22.06.2016 tarihinden itibaren Kırıkkale için e-devlet sistemi üzerinden Bakanlığa yapılan 861 başvurudan 386 adet başvuru sahibi Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırdığını ve Belgelerini sistemden aldığını söyledi.

 

YILLARDIR YAŞANAN SORUN ÇÖZÜLÜYOR

İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirten İl Müdürü Atar “Bu süreçte vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı imar ve iskan sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Yapılarında sorunsuzca oturmak için zaman kaybetmeden Yapı Kayıt Belgesi’ni almak isteyen vatandaşlarımızın bu ilgisi her gün artıyor. Buna göre, Kırıkkale’de İmar Barışı’nda başvuru sayısı başvuru sayısı 861, ödenen para 720.483,80 TL ödenecek tutar 2.433.448,89 TL” dedi. Yapının bulunduğu arsanın değeri ile yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlenen Yapı Kayıt Belgesi bedeline ilişkin de toplam rakamları açıklayan Kurum Başvuruların 31 Ekim’e kadar almaya devam edeceği bildirildi.

ÖZEL HABER

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x