Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

4 AYDA 1257 GIDA DENETİMİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ekipler halkın sağlığı için denetimlerini artırarak sürdürüyor

Kırıkkale’de bulunan 2 bin 300 gıda işletmesinde tüketici sağlığının korunması amacıyla denetimler başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2019 yılının ilk 4 ayında 1257 denetim gerçekleştirdi. Diğer taraftan ekipler yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim-satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.

TÜKETİCİNİN SAĞLIĞININ KORUNMASI İÇİN

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen gıda denetimleri devam ediyor.  5996 sayılı “Veteriner Hizmetli, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanabilmesi adına yürütülen çalışmalarda, işletmelerde yapılan denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Gıda ve Yem Şubesi Müdürü İlknur Sezer ve gıda denetim ekipleri katıldı. Yapılan denetimlerle ilgili bilgiler veren İl Müdürü Yılmaz “İlimiz merkez ve ilçelerinde yaklaşık 2300 gıda işletmesi var. 2019 yılının ilk dört ayında 1257 denetim gerçekleştirildi, denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca mesai mefhumu gözetmeden devam edecektir” ifadesini kullandı.

ALO 174 GIDA HATTI 24 SAAT HİZMETTE

Ayrıca denetimlerde gerekli şartları sağlamadığı tespit edilecek işletme olması halinde ilgili yaptırımları uygulayacaklarını da dile getiren İl Müdürü Yılmaz, “Ramazan Ayının yaklaşması nedeniyle unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim-satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere gıda işletmelerinde denetimlerimiz devam ediyor. Denetimlerimizde başta hijyen kuralları olmak üzere ürünlerin, üretim ve son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, saklama koşulları, sunum şartları inceleniyor ve 5996 sayılı kanun kapsamında bilgilendirmeler yapılıyor. Yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlı, bereketli, huzur dolu geçmesini diliyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x