Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Keskin Yıldırım Dedi

Keskin’de AK Partinin itirazı üzerine iptal edilen Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. AK Parti İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi adaylarının katıldığı seçimi AK Parti adayı Dede Yıldırım kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Dede Yıldırım 2 bin 426 oy alarak, 2 bin 165 oy alan Milli İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak'ın önünde seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oy aldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin’de AK Partinin itirazı üzerine iptal edilen Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. AK Parti İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi adaylarının katıldığı seçimi AK Parti adayı Dede Yıldırım kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Dede Yıldırım 2 bin 426 oy alarak, 2 bin 165 oy alan Milli İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak’ın önünde seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oy aldı.

YILDIRIM YENİDEN BAŞKANSEÇİM SAKİN GEÇTİ
YSK tarafından kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesi ile iptal edilen Keskin Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. 31 Mart ta İYİ Parti adayı Necati Alsancak’ın 7 oy farkla kazandığı seçim AK Parti tarafından itiraz edildiği için yapılan inceleme sonucunda  YSK tarafından iptal edilmiş Necati Alsancak’ın mazbatası alınmıştı. YSK tarafından yenilenmesine karar verilen seçim dün sakin bir ortamda gerçekleşti. Sabah saatlerinde küçük çaplı tartışmaların yaşandığı seçime seçmenler yoğun ilgi gösterdi. Jandarma ve emniyetin yoğun güvenlik önlemi aldığı seçim başladığı gibi olaysız tamamlandı.

Keskin’de sabahtan itibaren başlayan seçim yoğunluğu öğle saatlerinden sonra yerini sakin bir okrama bıraktı. 31 Marttan sonra adeta siyasetçilerin uğrak yeri olan Keskin de 6 bin 396 seçmenin 23 sandıkta oy kullandığı ve 5 adayın yarıştığı seçim sonucunda AK Parti adayı Dede Yıldırım rakiplerini geride bırakarak seçimin galibi oldu. AK Parti kurmaylarının hemen tümünün takip ettiği seçimin beklenenin aksine sakin bir ortamda gerçekleşmesi  sevindirici bir durum olarak değerlendirildi. Dede Yıldırım’ın seçim değerlendirmesinde sağduyunun galip geldiğini söyledi. Beklendiği gibi tatsız olayların yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Yıldırım Keskin in hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacağını belirterek herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x