Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

KESKİN SANDIĞA GİDİYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YSK belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermişti

31 Mart yerel yönetimler genel seçimlerinde kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle yenilenmesine karar verilen Keskin Belediye Başkanlığı seçimi yarın gerçekleşecek. Bir önceki seçimde yüzde 84 katılımın gerçekleştiği ilçede 6 bin 467 seçmen sandığa gidecek.

YSK YENİLENMESİNE KARAR VERMİŞTİ

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçiminde Keskin ilçesinde, İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı. AK Parti adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu, Yıldırım’ın itirazını reddederek, tutanaklara yansıyan hatayı düzeltmiş ve Yıldırım’ın oyu bin 800 olmuş, fark 6’ya düşmüştü. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın da kabul edilmemesi üzerine AK Parti, YSK’ye başvurmuştu. İtirazı görüşen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermişti.

YENİ TABLO MERAKLA BEKLENİYOR

YSK’nın yenilenmesine karar verdiği Keskin Belediye Başkanlığı seçimleri 2 Haziran Pazar günü (yarın) gerçekleşecek. 6 bin 467 seçmenin bulunduğu ilçede seçmenler sadece belediye başkanlığı için oy kullanacak. Bu seçimde de Ak Parti, MHP ve İYİ Parti adayları arasında büyük bir çekişmenin yaşanması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimlerde İyi Parti adayı Necati Alsancak 1.806, Ak Parti Adayı Dede yıldırım 1800, MHP adayı Mustafa Alp Silsüpüroğlu 1575, SP adayı Faruk Korkmaz 12 oy, BTP adayı İsmail hakkı Akçin 4 oy almıştı. Pazar günü nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı ilçede olduğu gibi Kırıkkale ve Türkiye genelinde merakla bekleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x