Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Şampiyonluk aşkına

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale 1. Amatör Küme’de Kırıkkale Yahşihanspor ile Türk Metal Gençlikspor’un çekişmesi son haftaya kadar devam etti. İki ekibin karşılaştığı mücadelede de gülen taraf çıkmadı. Şampiyonu önümüzdeki hafta sonu yapılacak müsabaka belirleyecek.
İKİ MÜSABAKADA DA EŞİTLİK BOZULMADI
Şampiyonluğun iki adayı sezon boyunca çekişti. 16 haftalık küme mücadelesinde yenilgi yüzü görmeyen Kırıkkale Yahşihanspor ile Türk Metal Gençlikspor, 14 galibiyet ve 2 beraberlikle sezonu tamamladılar. İki ekip sezon boyunca 2 kez karşılaştı. Sezonun ilk devresinde 1-1 eşitlikle sahadan ayrılan Kırıkkale Yahşihanspor ve Türk Metal Gençlikspor, şampiyonu belirleyecek mücadelede de sahadan eşitlikle ayrıldılar (2-2).
BÜYÜK İHTİMAL PAZAR 14.30
Kırıkkale 1. Amatör Küme’nin şampiyonunu belirleyecek müsabakanın tarih ve saati ise bugün yapılacak toplantı ile belirlenecek. Edinilen bilgiye göre müsabakanın Pazar günü saat 14.30’da yapılması ihtimali büyük. Şampiyonu belirleyecek bu müsabakanın hemen sonrasında da kupa töreni yapılacak. 16 haftalık küme maratonunda bu maçın telafisi olmayacak. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa iki uzatma devresi oynanacak. Yine eşitlik bozulmadığı takdirde şampiyonu penaltılar belirleyecek.
FEDAKARLIKTAN KAÇINMADILAR
İki ekibe de başarılar dileyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Sırrı Zengin şampiyonun Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için MKE Kırıkkalespor ile baraj mücadelesi oynayacağını hatırlattı. Zengin, “İki ekibimizde maddi ve manevi anlamda şampiyon olmaya ve Bölgesel Amatör Lige yükselmek için büyük fedakarlıklar yaptılar. Birbirleriyle karşılaştıkları iki müsabakadan da galip çıkmadı. Kümemizde böylesine bir çekişme yaşanması futbol adına çok güzel gelişmelerdir.
GÜZELLİKLER DEVAM ETSİN
Şampiyonu belirleyecek müsabakada sezon boyunca devam eden güzelliklerin hakim olması hepimizin isteğidir. İki kulübümüzün değerli yöneticilerine, teknik heyetine ve sahada ter döken futbol emekçilerine başarılar diliyorum. Hak edenin ve centilmenlik ruhunun kazandığı bir maç olmasını diliyoruz” dedi.
10 EKİPLE BAŞLADIK
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Metin Uslu ise, kümenin daha itibarlı ve güçlü olması için önümüzdeki sezon hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, “Sezonun başında 10 ekiple kümeyi başlattık. Petrolspor kümeden çekildi. Hasandedespor ise kümenin son haftalarında havlu attı. Sıralamaya göre ilk 8 ekip gelecek sezon yine 1. Amatör Küme’de mücadele edecek.
KULÜP SAYISI ARTMALI
Gelecek sezon mevcut kulüplerin takım çıkarması ve kümeye dahil olması için gerekli girişimler yapılıyor. Gönül isterdi ki 1. Amatör Küme’de 20 ekibimiz olsun ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden kulüp sayısı artsın. Bu sayede ilimizden profesyonel temsilci çıkarma ihtimali de artacaktır. Bunu tüm spor kamuoyu istiyor.
CENTİLMENLİK KAZANSIN
Şampiyonu belirleyecek müsabakada ilimizin iki güzide kulübü 3. kez karşı karşıya gelecek. İki müsabakada eşitlik bozulmadı ancak bu müsabakada kesin bir kazanan taraf olacak. Hak edenin ve centilmenliğin kazandığı bir müsabaka olmasını diliyorum. İki ekibe de başarılar diliyorum” dedi.
 
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu