Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Diş taşı temizliği nasıl yapılır sorusu ağız ve diş sağlığına dikkat eden ve düzenli bakımlarla sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen herkes tarafından yapılan bir araştırmadır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Diş taşı temizliği nasıl yapılır sorusu ağız ve diş sağlığına dikkat eden ve düzenli bakımlarla sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen herkes tarafından yapılan bir araştırmadır. Diş taşı temizliği en etkin şekilde klinik ortamında yapılmaktadır. Uzman Diş Hekimleri tarafından özel bazı aletler kullanılarak uygulanmaktadır. Oldukça kısa süren ve Acısız olan bu uygulama Belirli aralıklarla düzenli olarak klinik ortamında yapılıyor olmalıdır.

Aynı zamanda ev ortamında yapılan diş taşına yönelik bazı bakımlar söz konusudur. Bu bakımlar diş taşı temizliğini etkin bir düzeyde yapmak için yeterli değildir. Ancak yeni diş taşı oluşumlarını engellemek adına evde düzenli olarak yapacağınız Bakımlar büyük önem taşımaktadır.

Diş taşı temizliği hakkında en detaylı ve geniş bilgilendirmeler için Prof Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sitesini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda online randevu alarak diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz.

Diş taşı temizliği zararlı mıdır

Diş aralarında ve diş arkasında oluşan sarılıkları ve kahverengi rengin sebebi diş taşıdır. Diş taşları Belirli zaman aralıklarında temizlenmediğinde üst üste oluşmaya devam edecek ve bir süre sonra oluşan bu katmanlar diş yapınızın zarar verecektir. Dolayısıyla tüm hekimler belirli aralıklarda klinik ortamında yapılan diş taşı temizliği uygulamalarını önermektedir. Diş taşı temizliği zararlı mıdır sorusuna karşılık olarak hekimler tarafından yapılan diş taşı temizleme uygulamaları aksine diş sağlığınız için çok önemli ve gereklidir.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x