Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

3 projesini daha açıkladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan 3 projesini daha açıkladı.Şehirdeki kadın nüfusuna yönelik hazırlanan projeler, şehrin kültürel hareketliliğini artırmak ve meslek edindirmek amaçlı olduğu dikkat çekiyor.   
AYAKLARI YERE BASAN PROJELER
Projelerin dikkatle incelendiği takdirde, ayakları yere basan, Kırıkkale’nin sorunlarına çözüm yolları sunan, hem Kırıkkalemizin kent görünümüne kavuşmasını sağlayacak hem de istihdama yönelik projeler olduğunu ifade eden Pekdoğan, Kırıkkalemizin kent görünümüne kavuşması için yapılacak olan çalışmaların başında şehrimizin kültürel altyapısını destekleyici projeler gelmektedir. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı ve engellilerimizi doğrudan ilgilendiren projelerimiz, tüm Kırıkkale halkını sevgi ve saygıyla kucaklayan siyasetimizin bir göstergesi olarak Belediye Başkanlığını kazandığımız gün hayata geçireceğimiz projelerin başında gelmektedir” şeklinde konuştu.
3 GÜZEL PROJE
Pekdoğan projeleri hakkında şu bilgileri verdi;  Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Analarımız, bacılarımız, evlerimizin temel direği eşlerimiz Türk insanının nezdinde çok kutsal, çok mümtaz bir yere sahiptir. Bu yüzden de bizim için kadınlarımıza hizmet en önemli önceliklerimizdendir. Kırıkkale kamuoyuna duyuracağımız projelerimizin ikinci basamağını kadınlarımıza yönelik projelerimiz olarak belirledik. Aşağıda, çalışan ve ev hanımı olan kadınlarımızı doğrudan ilgilendiren üç güzel proje bulacaksınız.
HANIMLAR LOKALİ
Türk Örf ve Âdetlerinde kadın yücedir. Kadın anadır. Kadın Yüce Yaratan’ın en yüce vasfı olan “yaratma” özelliğine vekil kıldığı tek varlıktır. Yüce dinimiz İslam’a göre de “Cennet anaların ayakları altınadır.”  Bunca yüce vasıflara sahip kadınlarımızın yeri, bizim belediyecilik anlayışımızda elbette çok farklı, çok üstündür. Kadınlarımızı dört duvar arasına sıkıştırıp, onların üretkenliğini ve engin fikirlerini hiçe sayan bir yönetim anlayışının aksine, onları da toplum hayatına kazandıracak projeler, en öncelikli çalışmalarımız arasında olacaktır. Şehrimizin farklı noktalarına inşa edeceğimiz “Hanımlar Lokali” sayesinde, kadınlarımız bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilecekleri gibi; gün, sohbet ve toplantılarını da bu merkezlerde gerçekleştirebileceklerdir. Bu merkezlerde faaliyete geçireceğimiz üretim ve satış alanları sayesinde evlerinde ya da bu merkezlerde ürettikleri her türlü ürünü yine buralarda satıp kendi ekonomilerine de katkı sağlayabilecekler ve yapılan tüm bu çalışmaların karşılığında belediyeye hiçbir ücret ödemek zorunda kalmayacaklardır.
MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
Kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızın bir diğer ayağı da “Meslek Edindirme Kursları” olacaktır. Hepimizin de malumu olduğu üzere şehrimizin kadın nüfusunun büyük çoğunluğunu ev hanımları oluşturmaktadır. Sabahtan akşama kadar rutin işlerle dört duvar arasında sıkışıp kalan ev hanımlarımıza yönelik açacağımız Meslek Edindirme Kursları sayesinde, bu durumda olan kadınlarımız bir meslek edinerek ilgilenebilecekleri farklı iş alanlarına sahip olacaklardır. Ayrıca edindikleri bu mesleğin kendilerine ekonomik kazanç olarak yansıması sonucunda, çocuğunun okuldan ya da eşinin işten dönmesini bekleyen ev hanımlarımız televizyon karşısında saatlerce vakit geçirmekten de kurtulacaklardır. Tüm bu çalışmaların gerçekleşeceği merkezlerimiz elbette, çeşitli mahallelere kuracağımız Kadınlar Lokali olacaktır.
KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Ev hanımı olan kadınlarımız yanında, son yıllarda şehrimizde çalışan kadın nüfusu da hatırı sayılır miktarlara ulaşmıştır. Çalışan kadınlarımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi okul öncesi çağdaki çocuklarının iş saatlerindeki bakımının gerçekleşebileceği kreş ve gündüz bakımevleridir. Ülkemizde işyerlerinde yeterince kreş ve gündüz bakımevinin bulunmaması; bilinçli ailelerin de çocuklarını alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı kreşlere emanet etmek istemeleri bu ihtiyacı her geçen gün daha da artırmaktadır. Bizim belediyecilik anlayışımızda her şartta özel bir yere sahip olan kadınlarımızın bu ihtiyaçlarının da farkındayız. Alanında uzman eğitmenlerin görev yapacağı, her türlü güvenlik koşullarının ve özel koşulların en ince detaylarıyla gerçekleştirileceği Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesi, Belediye Başkan Adayımız Mustafa Pekdoğan’ın en önemli önceliklerindendir”

Başa dön tuşu