Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Ebeveyn lerinizi düdükle uyarın  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Emniyet Genel Müdürü̈ Mehmet Aktaş, Kırıkkale Yenişehir kavşağı, Kırıkkale Üniversitesi bölgesi uygulama noktalarını ziyaret etti. Otomobillerde bulunan çocuklara, içerisinde kırmızı düdük, boyama kitabı ve oyuncak bulunan çanta hediye eden Genel Müdür Aktaş, çocuklardan, arabayı kullanan büyüklerini kural ihlali yaptıklarında uyarmalarını istedi.

UYARILARDA BULUNDU

Ziyaret süresince Emniyet Genel Müdürü̈ Mehmet Aktaş’a, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve İl Emniyet Müdür Yardımcıları eşlik etti.  Yahşihan ilçesi Yenişehir kavşağı, Kırıkkale Üniversitesi ve Ankara girişi çalışkanlar uygulama noktalarını ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş uygulama noktalarında büyük bir özveriyle çalışan polis ve jandarma personelinin Kurban Bayramını tebrik etti ve uygulamalar hakkında bilgi aldı. Uygulama noktalarında şehirlerarası yolcu otobüslerinin de denetimine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, araç sürücüsü ve yolcularla bayramlaşarak emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik kuralları ile ilgili uyarılarda bulundu. Genel Müdür Aktaş ayrıca araçlarda bulunan çocuklara Emniyet Genel Müdürlüğü̈ tarafından hazırlanan, içerisinde kırmızı düdük, boyama kitabı ve oyuncak bulunan çanta hediye ederek çocuklardan, arabayı kullanan büyüklerini kural ihlali yaptıklarında uyarmalarını istedi.

TEDBİRLER MEYVESİNİ VERDİ

Uygulama noktalarındaki denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Genel Müdür Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bayram tatilinde trafik kazalarını en aza indirmek için büyük bir seferberlik ilan ettiklerini vurguladı. Aktaş, Türkiye genelinde 64 bin ekiple trafik önlemleri aldıklarını belirterek, “Ekiplerde yaklaşık 100 bin personelimiz görev aldı. Hava araçlarıyla da tedbirleri genişlettik. Aldığımız tedbirler neticesinde geçmiş yıllarla, bayramlarla ve son 10 yıl içerisindeki 4-5 günlük bayram tatilleriyle kıyaslandığında yaklaşık yüzde 40 oranında ölümlü trafik kazalarında ve ölü sayısında azalma sağlandı. Tedbirlerimiz devam edecek ve kaza oranlarını daha da aşağıya indireceğiz” ifadesini kullandı.

EMNİYET KEMERİ UYARISI

Kırıkkale’deki denetimler sırasında Genel Müdür Aktaş, kontrol için durdurulan bir otomobilin sürücünün emniyet kemerini arkadan taktığını fark etti. Bunun üzerine otomobile yaklaşan Aktaş, araç içerisindekilerin bayramını kutladıktan sonra sürücüyü uyardı. Emniyet Genel Müdürü Aktaş’ı karşısında görüp heyecan yapan sürücü ise yaklaşık 10 dakika boyunca kemeri düzeltemedi. Sabırla bekleyen Genel Müdür Aktaş, sürücünün kemeri düzeltmesinin ardından otomobilin geçmesine izin verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x