Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

O alemlere rahmet olarak gönderildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçerisinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğum gününü barındıran Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri Kırıkkale’de açılış töreniyle başladı. Cuma namazı çıkışında Nur Camii Külliyesi avlusunda düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim ziyafetinde bulunuldu. Törende konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım etkinliklerin bir hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

Kırıkkale’de Mevlid-i Nebi Haftası heyecanı yaşanmaya başladı. Bu yılki etkinliklerin ana teması ise Peygamberimiz ve Aile olarak belirlendi. Mevlid-i Nebi haftasının açılış programı Kırıkkale Nur camii avlusunda yapıldı. Yapılan törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Kırıkkale Belediye Başkanı Yardımcısı Vedat Genç, bürokrasinin üst düzey yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırıkkale Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile başlayan tören Nur Cami imam hatibi Murathan Önder’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış töreni münasebetiyle Belediye Başkanlığınca Mevlid-i Nebi aşı ikramında bulunuldu. Çeşitli ilahilerin seslendirildiği törende konuşan İl Müftüsü şahin yıldırım Mevlik-i Nebi haftası etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

 

HAFTANIN TEMASI ‘PEYGAMBERİMİZ VE AİLE’

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), yalnızlığa değil aile hayatına teşvik etmiştir. Bekarları evlenmeleri yolunda cesaretlendirirken, boşanma konusunda daima temkinli davranmıştır. Keyfi kararlarla bir yuvanın dağılmasını ya da sudan bahanelerle ortaya çıkan ayrılıkları asla tasvip etmemiş, aile birliğini muhafaza etmek için her türlü imkânın seferber edilmesini istemiştir. Bu itibarla Başkanlığımız 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlemiştir. Hafta boyunca Peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmak, Peygamberimizin aile kurumuna ve aile fertlerine verdiği değeri bütün boyutlarıyla gündeme taşımak, aile kurumunun günümüzde yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutmak maksadıyla İl Müftülüğümüzce “Peygamberimiz ve Aile” teması merkeze alınarak tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde aşağıdaki Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerini tertip etmiştir.

AİLE BİR EMANETTİR

Aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen Yüce Rabbimizin bize bahşettiği kutsal bir birliktelik, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır. Aile demek, nikâh ve kan bağının çok ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. Gönül birliği etmek ve Allah’ın hoşnutluğuna yakışır bir yaşamı paylaşmaktır. Sadece bu dünyada değil ahirette de bir arada olacağının bilinciyle hareket etmektir. Aile bir emanettir. Aile içinde gözlerimizi açmak da, yeni bir aile kurmak da aslında bir emanet zincirine halka olmak demektir. İnsanlar, özellikle de yakın ilişki içinde olan eşler ve çocuklar birbirlerine “mülkiyet bağı” ile değil, “emanet bilinci” ile bağlıdır. Canların yegâne sahibi olan Allah, bizi buluşturarak birbirimize emanet etmiştir. Aile bir imtihandır. Emek isteyen, sabır gerektiren, ciddi bir imtihan. Rolümüz değişebilir hayatta; bugün çocuk iken yarın anne, bugün evlat iken yarın eş oluruz. Ama ömür sürdükçe, aileye olan ihtiyacımız ve ailemizle imtihanımız da sürüp gitmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez prensiplere çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x