Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Adaletsiz kura çekimlerine ve liste yöntemlerine son verilmelidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal TBMM Genel Kurulunda söz alarak İŞKUR aracılığı ile TYP kapsamında yapılan işçi alımlarına dikkat çekti. Önal “İŞKUR’da  (TYP) Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılan kamuya işçi alımlarında adaletsiz kura çekimlerine ve liste yöntemlerine son verilmelidir” diye konuştu.

 

KONUYU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Kırıkkale’de İŞKUR aracılığıyla TYP Kapsamında 6 ve 9 ay süreyle Liste yöntemi ve Noter çekilişi ile işçi alımı yapıldığına işaret eden Milletvekili Önal “Her defasında uygulanan bu yöntemde usulsüzlükler ve haksızlıklar yapılmaktadır. Bunu bu kuralara katılan vatandaşlarımız çok iyi bilmektedirler. Hak arayacakları bir merci bulamayacaklarını bilen vatandaşlarımız sorunu bizlere iletmişler ve yaşanan bu haksız yöntemlerin kaldırılmasını talep etmektedirler. Çükü alım yapılacak programların listeleri önceden belirlenmekte göstermelik kura çekilişleri yapılmaktadır. Bu sebeple TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu Meclise taşıdım. Konu ile ilgili bir araştırma önergesi hazırlıyoruz. Hakkını arayan vatandaşlarımızın sesi, konunun da takipçisi olmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.

 

HAKSIZLIK BİRAN ÖNCE SONLANDIRILMALI

Kırıkkale Milletvekili Önal TBMM’de yaptığı konuşmasında “Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kırıkkale’mizde de Toplum Yararına Program kapsamında İŞKUR aracılığıyla noter çekilişi ve liste yöntemiyle altı ve dokuz ay süreyle işçi alımları yapılmaktadır. Bugün de Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde yapılacak olan noter çelişinde sonuç bekleyen vatandaşlarımızı görüyorsunuz. Vatandaşlarımız noter çekilişinin yapıldığı yere alınmamakta, sonucu dışarıda beklemektedirler. Ancak her ne hikmetse Kırıkkale’de yapılan çekiliş ya da hazırlanan listelerde AKP teşkilatına yakın kişilerin eş dost ve akrabalarının işe alındığı görülmekte, ekonomik sıkıntı çeken, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ise AKP’ye üye olup olmadıkları sorularak siyasi baskı yapıldığı sıkça dillendirilmektedir. Ekonomik sıkıntı çeken, çocuk okutan, kira ödeyen, kış günü sokakta çekiliş sonucu bekleyen Kırıkkaleli hemşerilerimiz yapılan bu haksızlığın bir an önce sonlandırılmasını, İŞKUR vasıtasıyla yapılan alımların daha adil ve şeffaf yapılmasını talep ediyor” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x