Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Vali Sezer, ‘Kırıkkale turizm alanında marka olacak’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Turizm Çalıştayında yaptığı konuşmasında sabahlara kadar uyumayıp Kırıkkale için plan ve projeler yaptığını ifade eden Vali Yunus Sezer, “Kırıkkale’nin turizm alanında marka olmasını istiyorum. İnşallah marka değerlerimiz olacak. Önümüzdeki bir yıl içinde Kırıkkale’de Eskişehir’deki gibi Nevşehir’deki gibi marka yerleri olacak ve çok kaliteli hizmet sunacağız.”

YATAK SAYISINI ARTIRMAMIZ LAZIM

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’nin Turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik Turizm Çalıştayı düzenlendi. Turizme katkı sağlayacak aktör kurum ve kuruluşların da katıldığı çalıştay Carmine Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kırıkkale Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Dr. Ali Solunoğlu ve Dr. Aylin Nalçacı’nın “Turizm ve Kırıkkale” sunumları ile başlayan çalıştayda mevcut potansiyel ve hedef plan üzerine bilgiler aktarıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç çalıştayın genel amacını anlattığı konuşmasında Kırıkkale turizminin etraflı bir durum analizini yaparak, gelecekte hazırlanabilecek “Turizm Stratejik Planı”na bilimsel çıktılar oluşturmaktır. Çalıştayın hedefi: Kırıkkale’nin turizm alanında güçlü yönleri, zayıf yönleri ile Kırıkkale’nin turizm alanında karşı karşıya olduğu fırsatlar ve tehditleri belirlemektir.”dedi. Karakoç ayrıca Kırıkkale’nin gerçek anlamda turizm kaynaklarından faydalanabilmesi için yatak sayısının artırılması gerekliliğine vurgu yaptı. İl genelinde mevcut otellerde yatak sayısının 750 kadar olduğuna işaret eden Karakoç, bu sayısının en az 10 bin civarında olması gerektiğini söyledi.

KIRIKKALE TURİZM AÇISINDAN ÇOK DEĞİŞMEMİŞ

Çalıştay da yaptığı konuşmada Kırıkkale’nin turizm açısından Türkiye’deki genel gelişmişliğe paralellik gösteremediğini belirten Vali Yunus Sezer, “Bölge olarak baktığımızda da turizmin geçmiş yıllara oranla büyük bir artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Bu da sevindirici bir şey. Mikro planda Kırıkkale olarak baktığımızda turizmin çok fazla değişmediğini görüyoruz. Gelen turist ve konaklama sayısında çok fazla bir artış yok. Daha doğrusu bugüne dek turizm konusu Kırıkkale olarak çok gündemimizi meşgul etmemiş. Ben 1 ay olduğu göreve başlayalı. Şunu gördüm; yaklaşık 7 yıldır Ankara’da kalıyorum, farklı yerlerinde çalıştım. Kırıkkale’nin turizm potansiyeli hakkında hiçbir şekilde haberimiz yoktu. Hep söylüyorum tekrar edeyim; Kırıkkale’den yaklaşık 83 kilometre Kızılırmak’ın geçtiğinden benim haberim yoktu şahsen. Kırıkkale’de müthiş doğal güzellikler ve tarihi kalıntıların kazı çalışmalarının yapıldığından haberim yoktu. Kırıkkale’de inanç turizminin yapılacağı yerlerin varlığından, bir Koçubaba Türbesi’nden ve diğer ilçelerimizdeki benzer alanlardan haberim yoktu. Çünkü burası hemen Ankara’nın yanı başındaki bir yer.”dedi.

HAFTA SONLARI ANKARA’DAN KIRIKKALE’YE AKIN EDECEKLER

Kırıkkale’de yaşayanların bile doğal güzelliklerden haberi olmadığını ifade eden Vali Sezer, “Küçük dokunuşlarla burada turizmin ne kadar ön plana çıkacağı ne kadar insanın Kırıkkale’yi ziyaret edeceğini gerçekten ben şimdiden görüyorum. Önümüzdeki yıl bizim 113 bin olan turist sayımızın en az 3’e yada 4’e katlayacağına inancım tam. Bunlar için çok büyük faaliyetler yapmaya gerek yok. Bizim doğal güzelliklerimizi ben bilmiyorum ama  işin ilginç yanı burada yaşayan vatandaşlarımızın da haberi yok. Ufak dokunuşlar yapacağız. Çok büyük dokunuşlar değil. Çeşnigir Köprüsü muazzam bir yer. Hep Çeşnigir Köprüsü hem de köprüden devam eden kanyonun olması muazzam. Burada biraz düzenleme yaptıktan sonra yanı başımızdaki Ankara’dan binlerce kişinin hafta sonlarında buraları doldurduğunu göreceğiz. Burası Türkmen boylarımızın, Türk İslam medeniyetinin ilk yerlerinden birisi. Yöresel ve geleneksel faaliyetlerini de hala sürdürüyorlar.”diye konuştu.

KIZILIRMAK KENARINA BİR TURİZM MERKEZİ KURACAĞIZ

Kızılırmak yakınında çocukların süt sağabileceği, ata binebileceği hemen yanında çilek bahçelerinin olacağı bir ‘Oba’ yapmayı hedeflediklerini de açıklayan Vali Sezer, “Kızılırmak kenarına bir turizm merkezi kurduğumuzda buraya binlerce kişinin geleceğini düşünüyoruz. Burada bir arkadaşlarımızla oturduk ve ne yapabiliriz diye konuştuk. Burada bir tane oba yapalım dedik. Bildiğimiz Kızılırmak kenarında geleneksel bir köyümüz olsun. İçerisinde çocukların süt sağabileceği, ata binebileceği hemen yanında çilek bahçelerimiz, domates tarlalarımız olsun. Gelsinler burada ürünleri toplasınlar. Geleneksel turizmin pazarlandığı bir yer olsun. Kıl çadırlarımız olsun. Gerekiyorsa konaklasınlar. Böyle bir yer oluşturalım. Şimdi bunun projelendirmesini tamamladık. İnşallah yer konusunu da kafamızda netleştirdik ve bir an önce başlamak istiyoruz.”dedi.

YEŞİL VADİ FAALİYETE GEÇECEK

Yeşil Vadi Projesi’nin hayata geçirileceğinin müjdesini de veren Vali Sezer, “Bizim Yeşil Vadimiz var, Ankara’ya 55 kilometre mesafede. Kemal Sunal’ın Yeşil Vadisi gibi dillere pelesenk olmuş 10 senedir. Hemen burayı Yeşil Vadi’yi faaliyete geçirelim diyoruz. Burası da küçük dokunuşlarla bütün kamu kurumlarının iştirakiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sağ olsun destekliyorlar bizi, hemen burayı da yapacağız.”ifadelerinde bulundu.

CELAL BAYAR MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Celal Bayar Parkı’nın Kızılırmak kenarında muazzam yer olduğunu ve millet bahçesine dönüştürülmesi için çalışmalara start verildiğini söyleyen Vali Sezer, “Yine aynı şekilde geçen hafta detaylı gezme fırsatımız olan Celal Bayar Parkımız var.  Yani muazzam bir yer. Adamız orada bildiğiniz ada. Bunun İç Anadolu’da olduğunu zannetmiyorum. Kızılırmak geçiyor içinden ve 100 dönümlük bir alanımız var orada. Hiç dokunulmamış ve şuan tamamen bakir durumda. Bu adayı biz faaliyete geçirelim gerçekten arayacağınız her şey var. Hafta sonları insanın ruhunu dinlendirebileceği bir yer. Buranın Millet Bahçesi olması için tekliflerimizi yaptık. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız ve milletvekilimiz desteklediler. Buranın Milet Bahçesi olması için karar alındı. Baktığınız zaman biz Kızılırmak’ın tamamını değerlendirme imkanı bulacağız. Diğer taraftan inanç turizmi ile ilgili olarak bizim hem Keskin ve Balışeyh’te çok güzle merkezlerimiz var ve buralara binlerce insanımız geliyor. Oraları ziyaret etmek imkanım oldu. Orada ki mevcut yapılar çok ilkel şekilde. Buraları düzenleyelim istiyoruz. İmkanlarımız var hemen yapalım.”diye konuştu.

MARKA DEĞERLERİMİZ OLACAK

Geceleri uyumadığını rüyasında bile plan proje yaptığını belirten Vali Sezer,  Kırıkkale’nin kendine has marka değerleri ile ön plana çıkacağını ifade ederek şunları söyledi: “Bizim en güçlü yanımız şu; çok güzel bir ekibimiz var. Belediye Başkanımıza ne desek geri çevirmiyor. Siyasilerimiz de başta olmak üzere ne desek geri çeviremiyorlar. Yeter ki söyleyin koşturalım. Yeter ki ortak bir yol ortaya konulsun. Ticaret Odamızın, esnaf odalarımızın başkanları da burada, yani bir birlik ruhu var burada.  Ama bir motivasyon kaybımız var ve bunları bir araya getirmenin sıkıntısını çekiyoruz. İnşallah böyle çalıştaylarla kendimize yol haritası çizme imkanı bulur ve eksiklerimizi görerek bir an önce hızlı adımlarla bu kaybettiğimiz zamanı telafi etmek ve kaybettiğimiz değerlerimizi en hızlı şekilde yerine koymak istiyoruz. Yani şuanda hava şartlarıyla mücadele ediyoruz ama ben gece bile böyle heyecandan uyuyamıyorum. Sabaha kadar rüyamda plan yapıyorum. Yani şuraya ne yapsak şuraya ne koysak şeklinde… Böyle ilkbahar olunca bizde yeni bir ruhla kış dönemini çok güzel geçirelim diyorum. Dün DSİ’ye gittik. Çalışmalara bismillah diyelim dedik. Arkadaşlar iş makinalarını batırırız, onu çıkarması bile bir hafta sürer diyorlar. Bende bir an önce başlayalım diyorum. Başlayınca gerisi gelecek Allah’ın izniyle. Ve Kırıkkale’nin turizm alanında marka olmasını istiyorum. İnşallah marka değerlerimiz olacak. önümüzdeki bir yıl içinde Kırıkkale’de Eskişehir’deki gibi Nevşehir’deki gibi marka yerleri olacak ve çok kaliteli hizmet sunacağız. Bu zihniyetle alt yapıyı tamamlayıp sizin de katkılarınızla yolumuza devam etmek istiyorum.”      Vali Yunus Sezer’in ardından konuşma yapan TURSAD Üyesi Emin Özkaya, turizmde teşkilatlanma yönetimi, faaliyetlerin uygulama alanları, ulaşım ve erişilebilirlik konularından bilgiler verdi. Toplantının ikinci oturumu ise öğle sonrasında gerçekleştirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x