Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

ADEX 2018’e Kırıkkale damgası 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AZERBAYCAN’DA AÇILAN STANTLA ‘SİLAHA ADINI VEREN ŞEHİR’ KIRIKKALE TANITILDI

 

Üçüncü Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX 2018 Bakü’de yapıldı. Bölgedeki en büyük silah ve askeri teçhizat fuarlarından birisi olan ADEX 2018 fuarında ‘Silaha Adını Veren Şehir’ sloganıyla Kırıkkale standı çatısı altında Silah İhtisas OSB, Sinerji Savunma Sistemleri ve Çanga Makine firmaları stant açtı. 44 ülkeden toplam 224 firmanın katıldığı fuarda Kırıkkale’nin Türk savunma sanayine yaptığı katkı gözler önüne serildi.

 

SİLAH OSB’NİN AVANTAJLARI ANLATILDI

Uzun yıllar boyunca özellikle Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu fabrikaları olmak üzere büyük ölçekli ana sanayi firmalarına ara malı ve ürün tedarik ederek çeşitli alanlarda uzmanlaşan Kırıkkale firmaları, bu bilgi birikimi ve tecrübelerinden destek alarak dış pazarlara açılmasına yardımcı olmak için Bakü’de düzenlenen 3. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarına katıldı. Kırıkkale Valiliği himayesinde, Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle açılan Kırıkkale standında, şehirde faaliyet gösteren özel sektör girişimlerinin kapasiteleri tanıtıldı, Türkiye’de ilk olma özelliği bulunan Silah İhtisas OSB hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek Kırıkkale’nin savunma sanayi alanında yatırımcılara sunduğu avantajlar anlatıldı.

 

VERİMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Silaha Adını Veren Şehir sloganı vurgulanarak tasarlanan Kırıkkale standı çatısı altında Silah İhtisas OSB, Sinerji Savunma Sistemleri ve Çanga Makine firmalarına tahsis edilen infodeskler katılımcılar tarafından ziyaret edilirken, görüşmelerin verimli geçtiği bildirildi. Açılışını Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in yaptığı fuara Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, İran, İsrail, Rusya, Belarus, Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu 29 ülkeden toplam 224 firma katıldı.  Savunma Sanayi Başkanlığının da desteklediği etkinlikte delegasyonlar ile birlikte katılım sağlayan ülke sayısı 44 oldu. Fuar tamamlandıktan sonra heyet ile birlikte Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker ziyaret edilirken, fuarda kurulan bağlantıların sözleşmeye dönüşmesi aşamasında destekleri talep edildi. Tahmin edilenin üzerinde verimli geçen etkinlik,  AHİKA Kalkınma Ajansının, Üniversitenin, Ticaret ve Sanayi Odasının, Silah İhtisas OSB’nin ve firmaların aynı hedef doğrultusunda bir araya geldiği örnek bir faaliyet oldu.

 

FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Savunma sanayi alanında başarılı özel sektör girişimlerine ev sahipliği yapan Kırıkkale, genellikle büyük ölçekli kamu yatırımları ile gündeme gelirken, küçük ve orta ölçekli firmalar ana sanayinin başarılarının gölgesinde kaldı. Son yıllarda, özellikle Silah İhtisas OSB’nin kuruluşu ile ivme kazanan özel sektör yatırımlarının tek alıcıya bağlı kalarak gelişemeyeceği, yabancı ülkelerdeki fırsatların da değerlendirilmesi gerektiğinin bilinciyle Kırıkkale’nin yine işbirliği içinde bundan sonrada benzer faaliyetleri geliştirerek gerçekleştirmeye devam edeceği bildirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x