Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

30 bin lisanslı sporcu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftasının açılışı yapıldı. Yürüyüşle başlayan haftanın açılışında konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Kırıkkale’de 2 bin 132’si faal olmak üzere 30 bin lisanslı sporcu bulunduğuna vurgu yaptı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sporda farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen Amatör Spor Haftası Kırıkkale’de başladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliğe Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, il müdürleri, kulüp yöneticileri, il müdürleri ve çok sayıda sporcu katıldı. Yürüyüşün ardından İl Müdürü Özdemir tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılırken, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye gelen İl Müdürü Yasin Özdemir “Türkiye’de 81 İlde 8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli olarak spor yapmaya teşvik edilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, sezon öncesi takımların hazıklık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması en önemli amacımızdır” ifadesini kullandı.

SAĞLIKLI BİR GENÇLİK İÇİN

İl Müdürü Özdemir “100 Spor Kulüpte 2 bin 132 faal olmak üzere toplamda 30 bin lisanlı sporcu sayısına sahip olan İlimizde Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak olup farklı branşlarda müsabakalar düzenlenecektir. Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpmaktadır. Tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktası olan amatör spora bu bilinçle yaklaşıyoruz. Amacımız, bu tip faaliyetler ile toplumumuzu bir araya getirmek, saygı ve sevgi çerçevesinde etkileşimi oluşturmak ve yetenekli olan sporcularımızı keşfedip büyük turnuvalara hazırlamaktır. Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakarlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını, spora gönderen tüm anne-babaları kutluyorum. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli haftalardan biridir. Eğer sağlıklı ve dinç bir gençlik istiyorsak, onları iyi yetiştirmeliyiz. Sözlerime son verirken; 14 Ekim Pazar Günü Saat:14.00’de İl Kültür Merkezinde yapılacak kapanış töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tarafından, ‘Sporun En Terine ve İlimizi yıl boyu Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlarda temsil ederek dereceye giren sporculara hediyeler verilecektir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x