Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Adliye personeline anne sütünün önemi anlatıldı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı personeller tarafından Kırıkkale Adliyesi bayan personellerine yönelik Anne Sütünün Teşviki ve Emzirme ­konulu seminer düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı personeller tarafından Kırıkkale Adliyesi bayan personellerine yönelik Anne Sütünün Teşviki ve Emzirme ­konulu seminer düzenlendi.

ANNELER BİLGİLENDİRİLİYOR

Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı almak için Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ile Kırıkkale Adliyesi arasında çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında adliye bayan personellerine yönelik toplantı salonunda seminer düzenlendi. ÇEKÜS personelleri tarafından verilen seminerde emzirme için gerekli profesyonel ve toplumsal desteğin sağlanması, annelerin emzirme ile ilgili tecrübe kazanmaları gibi konularda bilgiler verildi. Anne sütünün yenidoğan bebek için en iyi, en doğal besin olduğunu ifade eden eğitmenler, başarılı bir emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi için, annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında aileler ile birlikte tüm sağlık sektörü tarafından da etkin olarak desteklendiğini söyledi.

 

ANNE SÜTÜ HER ZAMAN TAZE VE MİKROPSUZ

Eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde, anne sütü her zaman taze ve mikropsuz, daima hazır ve bedavadır. Bebekle anne arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar, sindirimi kolaydır. İlk ağız sütü bebeği hastalıklardan korur, ilk aşısı yerini almaktadır. Yenidoğan bir bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, 6. aydan sonra uygun ek besinlerle birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emzirmeye devam edilmesi gerekir” ifadelerine yer verildi. Kırıkkale 2014 yılı Aralık ayında “Altın Bebek Dostu İl” unvanı almıştı. Kırıkkale de hizmet veren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesi bebek dostu hastane unvanına sahip olduğu bildirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x