Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

AFETZEDELERE 4 MİLYON TL

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yaşanan doğal afetlerin yaraları bir nebzede olsa sarıldı

2019 yılı ilkbahar ve yaz döneminde yaşanan şiddetli yağmur ve doludan zarar gören çiftçilerin ve afetzedelerin zararları karşılandı. Acil destek kapsamında Kırıkkale’ye 4 milyon TL’lik acil destek ödeneği gönderildi. Yaşanan afetler sonrası Kırıkkale valiliğince yapılan tespit çalışmaları sonrasında belirlenen 1490 hak sahibine ödenecek tutarlar banka hesap numaralarına yatırıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR CAN ALMIŞTI

Kırıkkale’de özellikle bu yaz döneminde şiddetli yağışlara yaşanmış, şiddetli yağmur ve dolu yağışları merkez ve ilçelerde etkili olmuştu. Sulakyurt ilçesinde iki can alan şiddetli yağışlar, çiftçilerin ürünlerine de büyük ölçüde zarar vermişti. Yağışların ardından hasar tespit çalışmaları yapılarak zararların karşılanması için Kırıkkale’ye acil destek ödeneği talep edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan acil destek kapsamında talep edilen destek kapsamında Kırıkkale’ye 4 Milyon TL’lik acil destek ödeneği gönderildi.

ÖDEMELER BANKA HESAPLARINA YATTI

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kırıkkale Valiliği “2019 yılında İlimizde meydana gelen doğal afetler nedeniyle oluşan tarımsal zararlar, taşınır mal zararları ve hayvan teleflerinden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetinin ortadan kaldırılarak zararlarının karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan acil destek kapsamında ödenek talep edilmiş olup bu kapsamda ilimize 4 Milyon Türk Lirası acil destek ödeneği gönderilmiştir. Valiliğimizce yaptırılan zarar tespit çalışmaları sonrası belirlenen bin 490 hak sahibine ödenecek tutarlar, ilgililerin T.C kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankası’nın merkez ve ilçe şube müdürlüklerindeki hesaplarına yatırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x