Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Aha! Rektör konuştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye hakaret eden fotoğrafa bilimin yuvasından aciz bir açıklama geldi; Rektör Yıldız açıklamasında; “Paylaşımın hakaret kastı ile yapılmadığı yaz tatilini yarıda bırakmak zorunda kalmaya yönelik duygusal bir tepki ifadesi olduğu öğrencilerimiz tarafından da ifade edilmektedir. Bizim de onaylamadığımız bu ifadenin Fakülte Dekanımız aleyhine malzeme olarak kullanılması Fakültemiz ve Üniversite camiamızı derinden üzmüştür” dedi.
 
FOTOĞRAF HABERDEN SONRA KALKTI
“Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformlu” isimli facebook sayfasında, bir Kırıkkale fotoğrafının üzerine, “Fuck it lets go to kırıkkale” yazarak paylaşılması Kırıkkale basınının gündemini oluşturmuştu. Birçok Kırıkkalelinin sayfa yöneticisine fotoğrafın ve altında aşağılayıcı ifadelerin kaldırılması yönünde istekte bulunmasına rağmen fotoğraf kaldırılmamıştı. Basında çıkan haberlerin üzerine sayfa yöneticileri fotoğrafı kaldırmak zorunda kalmıştı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı’nın da sayfayı beğenenler ve takip edenler arasında yer alması da kamoyunda tepki ile karşılanmıştı.
 
DUYGUSAL TEPKİYMİŞ!
İşte tüm bu olanların ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ın açıklaması basınla paylaşıldı. Rektör Yıldız’ın açıklamaları ise kamuoyundaki tepkiyi bir kat daha artırdı. Rektör Yıldız, açıklamasında yapılan paylaşımın hakaret kastı ile yapılmadığını, yaz tatilini yarıda bırakmak zorunda kalmaya yönelik duygusal bir tepki ifadesi olduğunun öğrenciler tarafından da ifade edildiğini not düştü.
 
İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ AÇIKLADI!
Peki Kırıkkale fotoğrafının üzerinde yazan, “Fuck it lets go to kırıkkale” ne anlama geliyor? Bu yönde görüşüne ve bilgisine başvurduğumuz İngilizce öğretmenleri, fotoğrafın üzerinde yazan ifadelerin tamamen küfür içerikli olduğunu, yazının Türkçe anlamının, “s…m Kırıkkale’ye gidelim” anlamı taşıdığını ifade ettiler.
 
FAKÜLTEYİ TANITTI!
Rektör Yıldız’ın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “İlimizde yayımlanan bazı gazetelerde yer alan Diş Hekimliği Fakültemiz ile ilgili haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir. 2002 yılında kurulmuş olan Diş Hekimliği Fakültemiz, 2004 yılında klinik hizmeti vermeye, 2007-2008 öğretim yılında da lisans eğitimi vermeye başlamış; bugün, 7 profesör, 10 doçent, 14 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 33 araştırma görevlisi ve 261 öğrencisi ile büyük bir akademik camia haline gelmiştir. Fakültemiz, şehir merkezinde hastane için uygun olmayan bir binada hem ilimiz hem de bölge halkımıza hizmet verirken, diğer taraftan da 261 öğrencisini diş hekimi, 33 araştırma görevlisini yeni öğretim elemanları olarak yetiştirmekte; geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de bakımevlerinde kalan insanlarımızdan ilkokul öğrencilerimize kronik hastalardan hareket edemeyen evde bakım hastalarına kadar farklı toplumsal kesimlerin ayağına diş sağlığı hizmeti götürmektedir.
 
YIPRATMA AMAÇLIYMIŞ!
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız ve eşi, 11 yıldır İlimizde ikamet eden, ilimiz hatta bölgemiz halkının sağlığı için hizmet veren, dişeti hastalıklarında daha etkin tedavi yöntemleri konusundaki araştırmaları TÜBİTAK tarafından desteklenen değerli bilim insanlarıdır. Sosyal medya ortamında yaklaşık 8 ay önce yapılan bir paylaşımın, standart bir metinle yerel gazetelere servis edilmesi, Üniversitemizce iyi niyetli olmayan, yıpratma amaçlı bir yaklaşım olarak değerlendirilmiştir.
 
“HUZURSUZ EDECEĞİ AÇIKTIR”
Kırıkkale Üniversitesi mensuplarının adını taşıdığı şehre hakaret etmesi veya bir hakareti mazur görmesi söz konusu olamaz. Paylaşımın hakaret kastı ile yapılmadığı yaz tatilini yarıda bırakmak zorunda kalmaya yönelik duygusal bir tepki ifadesi olduğu öğrencilerimiz tarafından da ifade edilmektedir. Bizim de onaylamadığımız bu ifadenin Fakülte Dekanımız aleyhine malzeme olarak kullanılması Fakültemiz ve Üniversite camiamızı derinden üzmüştür. Günümüzden 8 ay önce, yanlış anlaşılabileceği düşünülmeden yapılmış bir öğrenci paylaşımı sebebiyle, yıllardır ilimize ve bölgemize hizmet eden fakültemizin ve öğretim üyelerimizin sert ve yakışıksız ifadelerle eleştirilmesinin ilimize hiçbir katkı sağlamayacağı, öğrencilerimizi ve personelimizi gereksiz yere huzursuz edeceği açıktır”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

Başa dön tuşu