GündemKırıkkaleManşet

AHİKA Kırıkkale’de toplandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AHİKA yönetim kurulu toplantısı Kırıkkale’de yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.
YATIRIM DESTEK OFİSİNİ İNCELEDİLER
Toplantı öncesinde; Vali Ali Kolat, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Niğde Valisi Necmettin Kılıç ve diğer yetkililer Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Kırıkkale’de açmış olduğu Yatırım Destek Ofisi’ni ziyaret etti. Daha sonra Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya geçildi.
3 İLİN VALİSİ KATILDI
Toplantıya; Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantıya; Vali Kolat, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Niğde Valisi Necmettin Kılıç’ın yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da katıldı.
‘TANITIM VE EĞİTİM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ’
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Çakacak yaptığı konuşmada; “ Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Ajansımız geçtiğimiz ay 2014 Mali Destek Programı kapsamında illerimizde tanıtım ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ayrıca Kırşehir ve Kırıkkale illerinde 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında tanıtımı ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla görevlendirilen uzmanlar çalışmalarına başlamıştır. Geçtiğimiz ay yapılan çalışmalardan biri de 5 ilimizin EMİTT Fuarına katılımı olmuştur. Ajansımız fuara katılım noktasında 5 ilimize de destek sağlamıştır.
EĞİTİM ORGANİZASYONLARI
Ajansımızın bir diğer faaliyeti; kümelenme ile ilgili eğitim organizasyonudur. Diğer ajanslardan da katılım gerçekleştiği organizasyon, ajansımız ve Çankaya Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Özellikle Ankara OSTİM’de 7 yıldan beri süren çalışmalar üzerinde görüş alış verişinde bulunulmuştur. Bugünkü toplantının gündem maddelerinden birisi ise Genel Sekreterlikçe hazırlanan Yıllık Birim Faaliyet Raporunun Şubat ayı içerisinde Yönetim Kurulunun onayına sunulması gerekmektedir.
SÜRE UZATIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantımızın diğer bir önemi gündem maddesi ise bazı projelerin uzatım taleplerinin görüşülmesi olacaktır.2012 yılı Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı kapsamında desteklenen bazı projelerde, özellikle yurtdışından gelecek makine ekipmanlarda yaşanan üretim, nakliye, teslim süresi vs. gecikmelerden dolayı yararlanıcılarımızdan proje sürelerinin uzatılması yönünde talepler gelmektedir. Toplantımızda bu konu da görüşülecektir. Diğer bir gündem maddesi ise Kapadokya Bölgesi’nin TR71 Bölgesindeki illerin ( Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) tanıtımına yönelik bir çalışmanın yapılmasına karar verilmesidir. Toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların belirlenmesi ile sona erecektir.” dedi.

Başa dön tuşu