Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

AHİKA Kırıkkale’nin 5 Eğitim Projesini Kabul Etti

Ahiler Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Mali Kalkınma Programı kapsamında Kırıkkale’de okul ve kurumlardan toplam 5 proje başarılı bularak destekleyeceğini açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Mali Kalkınma Programı kapsamında Kırıkkale’de okul ve kurumlardan toplam 5 proje başarılı bularak destekleyeceğini açıkladı.

AMAÇ KALİTEYİ ARTIRMAK

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından verilen proje eğitimleri ve bire bir proje rehberlik hizmetleri proje başvuru sonuçları açıklandıkça, meyvelerini vermeye devam ediyor. Ahiler Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Mali Kalkınma Programı kapsamında Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil olmak üzere okul ve kurumlardan toplam 5 proje başarılı görülerek TR71 bölgesinde desteklenmesine karar verdi. Projeler kapsamında okul ve kurumlar Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Hedefleri doğrultusundaki adımların atılması sağlanacak, Kırıkkale’de eğitim ve öğretim kalitesinin artılması sağlanacak.

1 MİLYON 16 BİN TL’LİK DESTEK

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Kırıkkale Notabüs Projesi’, Yeni Yapan Ortaokulu ‘Ülkemin Geleceğinde Bizde Varız projesi’, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ‘Kırıkkale Otomasyon Sistemlerinde Endüstri 4.0’a Hazırlanıyor projesi’, Karakeçili Atatürk Ortaokulunun ‘Becerim Bilimle Gelişiyor projesi’ ve Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi Müdürlüğünün ‘Gençler Fitness Yapıyor projesi’ desteğe değer bulundu. Kırıkkale’de sürdürülecek 5 projenin toplam maliyetinin 1 milyon 16 bin TL olduğu, bu giderin AHİKA tarafından karşılanacağı bildirildi.

KIRIKKALE NOTABÜS” PROJESİNE 216 BİN TL’LİK DESTEK

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak ilimizde öğrencilerimiz arasında kültür ve sanat etkinliklerinin artması, okul dışı etkinliklerinin çeşitlendirilmesi amacıyla Bakanlığımızın 2023 Vizyon Hedefleri doğrultusunda hazırladığımız 216.000 TL bütçeli, tam donanımlı müzik atölyesi olacak olan “Kırıkkale Notabüs” projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hibelendirilmeye hak kazanmıştır. TR71 Bölgesinde, Kalkınma Ajansı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hibelendirilen tek proje olmuştur” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x