Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AHİKA, Kırşehir’de toplandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Kasım ayı toplantısı Kırşehir’de yapıldı. Yapılan toplantıda gündem maddeleri değerlendirildi.

 

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ataklı, bugünkü toplantıda 2016 Yılı Mali Destek Programı konularının görüşüleceğini söyledi. Genel sekreterlik tarafından hazırlanan bölge planı, fizibilite çalışmaları ve bölgesel öncelikler doğrultusunda 2016 Yılı Mali Destek Programı için ilan edilecek başlıkların ele alınacağını ifade eden Ataklı, şunları kaydetti: “Bu toplantıda alınan kararlar daha sonra onay için Kalkınma Bakanlığı’na gönderilecektir. Diğer gündem maddesini ise, 2015 Yılı Teknik Destek Bütçesi’nin artırılması konusunun görüşülmesi oluşturacaktır. Toplantımızda 2015 Yılı Dış Denetim Hizmet Alımı konusu ve gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle devam edecektir.”

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Ataklı, gelecek dönem için Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 2015 yılı sonuna kadar 6 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi ile AHİKA, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde proje döngüsü eğitimleri düzenleneceğini ifade etti. Aksaray’da ilgili kurumların katılacağı ve AHİKA tarafından hazırlanan süt sektörü raporunun tartışılacağı bir çalışma toplantısının da gerçekleştirileceğini vurgulayan Ataklı, geçen ay yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. AHİKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında Kırşehir Valiliği’nde gerçekleştirilen kasım ayı toplantısına, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclisi başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile diğer yetkililer katıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu