Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Ahmet Önal, TBMM’de MKE ve Taşeron İşçiler Hakkında Konuştu

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal TBMM’de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve taşeron işçiler hakkında konuştu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal TBMM’de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve taşeron işçiler hakkında konuştu.

Önal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Kırıkkale’nin can damarı olan ve ismi Kırıkkale ile özdeşleşen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu eski günlerinden çok uzakta.

31.12.2018 tarihi itibariyle kadroya alınacaklarını söylediğiniz MKE taşeron işçileri hâlen kadroya geçirilmedikleri gibi bu konuda bakanlığınızca herhangi bir hazırlıkta başlatılmadı. Son dönemlerde Kırıkkale kamuoyu MKE’nin özelleştirilmesi ihtimalini sıkça dile getirmektedir. Sayın bakan, MKE’nin özelleştirilmesi için başlatılmış bir çalışma var mıdır?

Ayrıca özelleştirme bahanesi de MKE taşeron işçilerine verdiğiniz kadro sözünden var mı geçtiniz?

Yine bugün aldığımız bir habere göre MKE’ye bağlı Mühimmat Fabrikasında yapılan yemekhane ihalesini başka bir firma kapmış ve 27 taşeron işçi işten çıkarılma korkusu yaşamaya başlamıştır.

Asgari ücretle çalışan, kirada oturan, evli olup çocuk okutan bu emekçilerin kadrodan muzdarip tutulmasının sebebi nedir? Bu işçiler işten çıkarılacak mıdır? Kırıkkale kamuoyu bu soruların cevaplarını bekliyor.” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x