Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AK Partisiz bir koalisyon düşünülemez

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can parti binasında gündeme dair açıklamalarda bulundular. Gazetecilerin koalisyon hakkındaki sorularına yanıt veren Milletvekilleri Can ve Köksal milli iradenin ülkenin koalisyon hükümeti ile idare edilmesine kara verdiğini, parti kurullarının tüm seçenekleri değerlendirdiğini ifade ederek Ak Partisiz bir koalisyon hükümetinin olmayacağını söylediler.

 

SİSTEM DEVAM EDECEK

AK Parti İl Binasında vatandaş buluşması öncesi Kırıkkale’de görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcileri ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalar yaptılar.  Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde halk günün devam edeceğini belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, “ Bu dönemin ilk resmi halk günün yapıyoruz. Gecen dönemki uygulamayı bu dönemde sürdüreceğiz her Cuma yine geleceğiz bu gün bazen değişiyor. Vatandaşların dilek, istekleri dinleyeceğiz halk gününü önemli görüşüyoruz. İl teşkilatımız her gün bir il başkan yardımcısı burada bulunuyor sistem aynen devam edecek” diye konuştu

 

KOALİSYON UNUTULMUŞTU

Yüksek Seçim Kurumlunun kesin sonuçları ilan ettiğini hatırlatan Köksal, “ Salı günü yemin var hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Kırıkkale Milletvekilleri olarak sonuç ne olursa olsun biz sonuna kadar vatandaşla iç içeyiz. Onların isteklerini karşılamak için hazırız” ifadesini kullandı. Köksal gündeme dair yaptığı açıklamada “ AK partisiz bir hükümet görülmüyor. En çok oyu 1. Parti olan partimize ilk yetki partimize verilecek. Bizsiz hükümet düşünülemez. AK Parti koalisyonun mutlaka ortağı olacaktır. 12 yıldır iktidardan dolayı koalisyon unutulmuştu. Koalisyon hükümetlerinin tek parti iktidarı gibi başarılı olduğu söylenemez.Ancak sandıktan çıkan milli irade buna hükmetti” şeklinde konuştu

 

VATANDAŞ UYARININ DOZUNU KAÇIRDIĞINI FARK ETTİ

Milletvekili Köksal’ın konuşmasının ardından Milletvekili Ramazan Can gündemi değerlendirdi. Milletvekili Can YSK kesin sonuçlarına göre AK partinin Kırıkkale’de %51,75 oranında oy aldığını bu oy oranı ile ülke genelinde 28. Sırada yer aldığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca milli iradenin kararına sonsuz saygı duyduklarını belirten Can “Vatandaşımız Ak partiye bir uyarı vermek istedi. Seçim sonuçlarından sonra çok pişman olan oldu. Vatandaşımız çıkan sonuçtan sonra uyarının dozunu kaçırdığını fark etti. Ak Partinin tek başına iktidar olmamasına üzülen çok kişi oldu. Ancak seçimden çıkan sonuç ile  258 vekille en büyük grup biziz. Sandık bütün partilerin görüşerek bir koalisyon hükümetinin kurulmasını istedi. Milletin bu kararına saygı duyuyoruz. AK Partisiz koalisyon düşünülemez. Partimiz çalışmalar yaptı. Vekillerle her kademe ile toplantı yapıldı. Yeminin ardından meclis başkanlığı için müracaat başlayacak. Koalisyon için netice alınacağını düşünüyoruz. Koalisyon olmasa biz her kademe ile seçime hazırız” ifadelerini kulandı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu