Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Alo 191 Hizmette

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Madde bağımlılığı ile mücadele
Kırıkkale İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaç başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve ilimizde uyuşturucu ile mücadeleyi daha etkin bir şekilde yürütmek için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve alınacak tedbirler ele alındı.

ALO 191 HİZMETTE
Konu ile ilgili Vali Haktankaçmaz ve kurul üyelerine bilgi sunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, uyuşturucu madde kullanımı, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik , ekonomik, sosyal gibi çok boyutlu bir sorun olduğunu söyleyerek, “Uyuşturucu ile Mücadele ‘Alo 191 Hattı’ hizmet vermeye başlamış ve ilk adım merkezleri olarak Aile Hekimleri, Psikiyatri Poliklinikleri, Amatemler, Hastane Acilleri ve 112’ler güçlendirilmiştir”

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ
‘Aile içi geçimsizlikten gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesindeki olumsuz etkinin ortadan kaldırılması’ maddesi uyarınca Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde Aile Danışmanlığı Birimi açıldığını dile getiren Güngüneş, “Bu birimde 2 Sosyal Hizmet Uzmanı görev yapmaktadır. Ayrıca çocuk ergen ve yetişkinler psikolojik danışmanlık hizmeti veren birim kurulmuştur. Bu birimde de 2 psikolog görev yapmaktadır.  Bu birimlerde 3’ü yetişkin 5’i çocuk ergen olmak üzere 8 kişiye maddenin kötüye kullanımının engellenmesi konusunda destekleyici görüşmeler yapılmaktadır”

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE
Güngüneş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğümüzün yürütücülüğünü yaptığı Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, MÜSİAD ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün ortağı olduğu ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ kapsamında projemize 2014 yılında başlamıştır.  AHİLER Kalkınma Ajansına ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ ismiyle başvurmuş olduğumuz proje 02.07.2015 tarihi itibariyle 120.000,00TL maddi destek ile kabul görerek faaliyete başlamış ve 01.07.2016 tarihinde 50.000 TL maddi destekle projemiz devam ettirilmektedir”

SAĞLIKLI YAŞAM EVİ
“İlimiz genelinde özellikle 18 yaş üstü madde bağımlısı bireylerin öncelikle AMATEM’de uygulanan tıbbi tedavilerini tamamlanması sonrasında, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ‘Sağlıklı Yaşam Evinde’ rehabilitasyonları amaçlanmış ve tekrar hayata tutunarak sosyal çevreye entegrasyonlarının sağlanması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda daha önce kurmuş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Merkezinde (İki katlı ve bahçeli hizmet binası) hafta içi mesai saatleri arasında faaliyetlerde bulunmaları için gençlerimiz evlerinden alınarak bu merkeze getirilmekte olup programa alınan 45 gencimizden 27 tanesi maddeyi tamamen bırakmışlardır”

63 HASTA BAŞVURUDA BULUNDU
“Yüksek İhtisas Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine başvuran uyuşturucu ve madde bağımlısı 63 hasta başvurmuş, bunlardan 51’i İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmiş ve yatışı yapılmış olup 12 hasta da reçete düzenlenerek tedavileri takip edilmektedir. Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince mahkeme tarafından sağlık tedbiri konulan çocukların tedavileri yaptırılmaktadır. 2016 itibariyle 4 Çocuk Madde Bağımlısıdır. Madde Bağımlısı olan çocuklar Ankara Numune Hastanesi AMATEM Bölümünde tedavi ettirilmektedir”

1236 KATILIMCIYA EĞİTİM VERİLDİ
“Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından 2016 yılında Kırıkkale Belediye çalışanlarına, 5 Lise ve Müdürlüğümüz personellerine yönelik Uyuşturucu ile Mücadele ve Madde Bağımlılığı eğitimi verilmiştir. Toplamda bin 236 katılımcıya Madde Bağımlılığı eğitimi verilmiştir. İl merkezinde bulunan ve bağımlılar için mekan görevi gören yıkım kararı alınan 124 metruk binalardan 94’ünün yıkılması sağlanmıştır”

İŞ ARAMA BECERİLERİ
“Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl madde bağımlısı olup tedavi görmüş 10 kişi 23.10.2015 tarihi itibariyle faydalanmaya başlamış olup 30.06.2016 tarihine kadar program devam etmiştir. Program süresi boyunca çalışan kişilere asgari ücretten maaş ve SGK primleri İl Müdürlüğümüzce ödenmiştir. Kırıkkale Sağlıklı Yaşam Evine gidilip madde bağımlılığı tedavisi görmüş kişilere 04.03.2016 tarihinde ‘İş Arama Becerileri’ eğitimi verilmiş, kurumumuz faaliyetlerinden; İşbaşı Eğitim Programı, Girişimcilik Programı, Meslek Edindirme Kursları, Toplum Yararına Programlar, Çalışma İlişkileri ve İşsizlik Ödeneği hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x