Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Altınışık: “Ülkeyi Hayalle Yönetiyorlar, Bu Ülkeye Hayal Satıyorlar.”

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Kırıkkale’deki basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında AK Parti iktidarını eleştiren Altınışık, “Ülkeyi hayalle yönetiyorlar, bu ülkeye hayal satıyorlar.” dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Kırıkkale’deki basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında AK Parti iktidarını eleştiren Altınışık, “Ülkeyi hayalle yönetiyorlar, bu ülkeye hayal satıyorlar.” dedi.

“ESNAFA DESTEK SAĞLANSIN”

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık bir basın toplantısı düzenledi. Gündem maddelerini değerlendiren Altınışık, pandemi sürecinde esnafın mağdur olduğunu da dile getirdi. Kapalı olan iş yerlerinin sahiplerine kolaylıklar sağlanması gerektiğini dile getiren Altınışık, “Kırıkkale’de 350 lokanta, 255 kahvehane, 17 düğün salonu, 14 özel okul kapalı. 392 okul servisi, 320 taksi, 350 minibüs kontak kapattı.” dedi.

“ESNAFIMIZ SAHİPSİZ KALDI”

Pandemi nedeniyle Kırıkkale esnafının sahipsiz kaldığını belirten Altınışık; “Bilindiği üzere koronavirüs salgını bütün dünyayı etkiliyor. Ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Ülkemizi ekonomik krizin tam içindeyken yakalayan bu salgının Türkiye’de etkisi daha büyük oldu. Bütün ülke de olduğu gibi, özel sektör yatırımı yok denecek kadar az olan Kırıkkale’de en çok etkilenen birkaç ilden birisi oldu. Kırıkkale’mizde özellikle orta ve küçük ölçekli esnafımız sahipsiz kaldı. Esnaflarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Sanayi esnafımız mağdur, kamyoncumuz, kerestecimiz, galericimiz mağdur, düğün salonları, kıraathanecimiz, kasabımız, mahalle bakkalımız mağdur, lokantacımız, berberimiz, pazarcımız, servisçimiz, çay ocaklarımız, kırtasiyecimiz, dönercilerimiz ve daha aklımıza gelmeyen birçok esnafımız bu mağduriyeti had safhada yaşıyor.” dedi.

“AYDA 300-500 LİRA OLSUN DESTEK VERİLMELİ”

Kırıkkale’de birçok işyerinin kepenk kapattığını belirten Altınışık sözlerine şöyle devam etti; “İYİ Parti heyetlerinin ve bizzat benim ziyaretlerimizde haklı olarak esnafımız dönüp diyor ki, “Bizim belediyemiz yok mu? Niye bizim derdimizle ilgilenmiyor?” Bende onlara diyorum ki; Allah aşkına söyleyin, bu şehrin caddesinde sokağında mahallesinde Belediye Başkanını gören var mı? Sizlerin arasında olmayan bir belediye başkanının, sizin dertlerinizden haberdar olması da imkânsız, bu yüzden her yerde Kırıkkale Belediyesi ne yapmalı? Neler yapabilir? Anlatıyorum. 350 lokanta, 255 kahvehane, 17 düğün salonu, 14 özel okul kapalı. 392 okul servisi, 320 taksi, 350 minibüs kontak kapattı. Belediye bu krizde esnaflardan reklam ve tabela vergisi almamalı. Kapalı olan işyerleri sahiplerinden su parasını yüzde 50 indirimli almalı, onu da ertelemeli. Esnaftan çöp vergisi almamalı, işgaliye ücreti tahsil etmemeli. Belediyeye ait işyerlerinden, işyeri kapalı esnaftan kira almamalı, açık olan esnafa ise yüzde 50 indirim uygulamalı. İşyeri kapalı esnafımıza aylık düzenli olarak 300-500 lira olsun maddi destek vermeli. Kırıkkale Belediyesi’nin bu gücü ve bu imkânı var. Bu kapalı esnaflarımızın yanlarında çalışan kimseler var. Madem Kırıkkale Belediyesi işyerlerine destek olmuyor, hiç olmazsa o işyerlerinde çalışan kişilere bu süreçte düzenli aylık erzak desteği sağlamalı. Sanayi esnafımıza gidiyoruz; sanayimizde bir tuvalet yok, yollarımız arabaların geçebileceği düzende değil diyor. Kıraathaneci esnafımıza gidiyoruz; Belediye Başkanına ulaşamıyoruz, telefonlarımıza çıkmıyor diyor. Lokantacı esnafımıza gidiyoruz; Belediye bizi esnaf olarak görmüyor, görmezden geliyor. Hiç olmazsa yanımızda çalışan bugün işsiz olan garson, aşçı bulaşıkçımıza bir paket erzakta mı veremez? Diye soruyor.”

“HALA 3600 GÖSTERGEDEN SES YOK”

Yaptığı açıklamada AK Parti iktidarını da eleştiren Başkan Altınışık, “Biz İYİ Parti olarak, mağdur ve mazlum olanın yanında yer almaya ve insanımızın sesi olmaya, bunları her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün Türkiye’nin sıkıntısı, yıllarca işyeri çalıştırmış ama bugün işyeri kapalı veya iş yapamaz durumda olan esnafına karşı gösterilen ilgisizliktir. Hayvancılık ve tarım alanında yapılan keyfi uygulamalar nedeniyle üreticimizin yaşadığı zorluklardır. Emeklimizin komik bir zam ile verdiği hayat mücadelesidir, evine ekmek götüremez ligidir. Milli uçağımız 2018 de göklerde olacaktı… Uçak hayal oldu. Elektrikli traktör ile tarla sürecektik… Traktör hayal oldu Elektrikli otomobil yapılacaktı… Daha yeri bile yok. Meydanlarda polise, infaz memurlarına, hemşireye 3600 ek gösterge sözü verdiler Polisimizi, infaz memurumuzu, hemşiremizi kandırdılar… Hala 3600 göstergeden ses yok. EYT’lilere para yok diyorlar, üç kuruş emekli maaşını çok görüyorlar… Dilediklerine de 3 maaş 5 maaş veriyorlar. Sonrada çıkıp aya gideceğiz diyorlar Hayaller Aya gitmek, gerçekler Ayçiçek yağı fiyatlarıyla halkın imtihanı. Bu böyle gitmez. Milletimiz bize yetkiyi verdiği anda bunları çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ve kadrolara sahibiz.” dedi.

“SAYIN MERAL AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

İYİ Parti’nin her kesimden katılımla büyüdüğünü dile getiren Altınışık; “Bu gerçekler ortada dururken, halkımız bu derecede geçim sıkıntısı yaşarken, Ak Parti’nin kendi yaptığı anketlerde İYİ Partinin oylarını yüzde 16 diye vermesi de ilginç. Partimizde sürekli anket yaptırıyor. İyi Partinin yaptırdığı çalışmalarda oy oranımız yüzde 19 ila yüzde 20 oranındadır. Bizim hedefimiz Türkiye’de ve Kırıkkale’de İYİ Parti’yi birinci parti yapmak ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçmektir. Bu inanç ve kararlılıkla İYİ Parti Kırıkkale il Teşkilatı çalışmalarını sürdürmektedir. Herkesin ilgisini çeken ve rağbet gören bir parti olan İYİ Parti’de her kesimden katılımla büyümektedir.” ifadelerini kullandı.

“KIRIKKALE’NİN SİYASETTE YÜKSELEN DEĞER İYİ PARTİDİR”

İYİ Parti’nin Kırıkkale’nin siyasette yükselen değeri olduğunu belirten Altınışık; “Türkiye’nin ve Kırıkkale’nin siyasette yükselen değeri İYİ Partidir. Bu değeri İYİ Parti’ye gerek görev alarak, gerek üye olarak, gerekse gönüllü olarak çalışan emek veren insanlar kazandırmıştır. Bugünde partimizden genel ve yerel seçimlerde aday olmayı düşünen kimselerin olduğunu biliyoruz. İYİ Parti’nin kapıları daha önce başka siyasi partilerde görev yapmış, siyasette sorumluluk almak isteyen herkese açıktır. İYİ Parti’nin en önemli özelliklerinden birisi de genel merkezinden teşkilatlarına, seçilmişlerinden üyelerine kadar hepsinin söz sahibi olmasıdır. Partimizde yasal sorumlulukları yerine getiren ve seçilme kriterlerine uyan herkes aday adayı olabilir. Bende il Başkanı olarak aday adayıyım, herkesin de benim kadar aday adayı olma hakkı vardır ve bu hakka sahiptir. Ancak altını kalın bir şekilde çizmek gerekir ki İYİ Parti’de emeği olmayan, partiye gelip bir bardak çay içmeyen kimse adaylık düşünmesin. İYİ Parti’de bir kişi siyasi bir hedef belirlemişse, partiye emek verecek, çalışacak. Aday belirleme kriteri ne olursa herkes o kritere tabi olacak.” dedi.

“İYİ PARTİ KİMSENİN ALIN TERİNİ HEBA ETMEYECEKTİR”

İYİ Parti teşkilatının emek verenlerin, ithamlara göğüs gerenlerin alın terini heba etmeyeceğini belirten Bülent Şükrü Altınışık; “Meydan meydan dolaşarak Millet İttifakına terörist, hain, zillet denildiğinde İYİ Parti’ye gönül veren insanlar bunun yükünü çekecek, bu ithamlardan dolayı baskı kurulacak sonra bunlara hiç muhatap olmamış insanlar gelip adayım diyecek. Bu mümkün değil. Tekrar altını çizerek söylüyorum; İYİ Parti emek verenlerin, çalışanların her tür oyunlara, ithamlara göğüs gerenlerin alın terini heba etmeyecektir. Bugün İYİ Parti teşkilatımızda 2018 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımız çeşitli görevlerde emek vermektedir, çalışmaktadır. Her birisine bu çalışmaları ve emekleri nedeniyle de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak : Gazetekale.com

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x