Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Artık bıçak kesecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatandaşlardan odaya şikayet yağdı, düğünlerdeki bu geleneğin kaldırılması an meselesi.

Artık bıçak kesecek - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yurdalan Eroğlu

Sağlığı olumsuz etkiliyor

Düğünlerde, “Bıçak kesmiyor” geleneği son bulabilir. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, konu hakkında vatandaşların odaya şikayet yağdırdığını ifade ederek, “Macerası ne olduğu bile belli olmayan paraların, pastaların üzerine bırakılması, yapıştırılması insan sağlığını olumsuz etkiliyor.  Bu konuda pastacı esnafımızı, organizasyoncularımızı ve vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyorum” dedi.

Yüzlerce kişi tüketiyor

Düğün pastalarının yüzlerce kişi tarafından tüketildiğine dikkat çeken Eroğlu, “Bıçak kesmiyor diye bir geleneğimiz var. Pastayı servis edenler bu geleneği yıllardır sürdürüyor. Düğün sahipleri ve yakınları da gelip, ceplerinden çıkardıkları paraları bu pastaya bırakıyorlar. Sonuçta para bir çok el değiştiriyor. Oynayanlar için yere atılan paralarda pastaya bırakılıyor. Bu konuda vatandaşlar bizlere ulaşıp, bu duruma bir son verilmesi yönünde istekte bulunuyorlar” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
5 Eylül 2014 23:33

HAKİKİ YAŞPASTAYI SALONA GETİRİRSENİZ BÖYLE OLUR. ANKARA DA YAŞ PASTA MAKETİ KESİLİYOR, PLASTİK MAKETE PARA YAPIŞTIRILIYOR VE MİSAFİRLERE DURUM AÇIKLANIYOR. ORJİNAL PASTADA TERTEMİZ İKRAM EDİLİYOR. KIRIKKALEDE DE UYGULANMASI GEREKİR. KİRLİ PARA YAPIŞTIRILMIŞ PASTAYI KİM YEMEK İSTER.

Başa dön tuşu