Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

‘B’ planımız var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ ALİ KOLAT, BÜYÜK ÖNEM TAŞIYAN YEŞİL VADİ PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU

 

Geçmiş yıllarda projesi yapılan ve bu konuda olumlu adımların günümüzde atıldğı Yeşil Vadi projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi protokol çerçevesinde düğmeye bastı. Somut adımların atıldığı çalışmalara değinen Vali Ali Kolat, “Büyükşehirin çalışmayı gerçekleştirmemesi durumunda her zaman bir ‘b’ planımız var” dedi.

 

30 KİLOMETRE REKREASYON ÇALIŞMASI

İlimizin sanayi ve inşaat sektörü yatırımlarının yanı sıra; nefes aldıracak projeleri arasında yer alan Yeşil Vadi Projesi’nde nihayet somut adımlar atılmaya başlandı.  30 kilometre uzunluğundaki ırmak havzasının her iki yakasını içeren Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için önemli gelişmeler yaşanıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ali Kolat, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmayı gerçekleştirememesi durumunda her zaman hali hazırda bir ‘b’ planı olduğunu söyledi.

 

BU PROJE SADECE “İSİMDE” KALMIŞ

İl Özel İdaresi toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kolat, bu projenin önemine değindi. Göreve geldiğim andan itibaren bu projenin isimde kaldığına dikkat çeken Kolat, “Bizler imar uygulamalarını yaptık, tapularını çıkarttık. O dönemdeki belediyelerimizden ikna ederek kararlar aldırdık. Protokol imzalattık, Ankara Büyükşehir Belediyesi şuanda yapacağız diyor. İnşallah yaparlar, onlar yapmazsa bizim o bölgeye uygulayacağımız bir ‘b’ planımız var” şeklinde konuştu.

 

10 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

Daha önce yapılan protokolden de bahseden Kolat, “Büyükşehir Belediyesi çalışmaya başlayacağız dediler. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Daire Başkanı bizleri aradı. Bizlerde resmi bir yazıyla birlikte işlerin olmasını istedik. Devlet Su İşleri buranın tahkimat işini üstlenecek.  Bunun içinde ihalesi olacak ve çalışmalar kapsamında 10 Milyon TL para ayırdılar. Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük programa aldılar. İnşallah burada güzel hizmetler olacaktır” ifadesinde bulundu.

 

GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmayı yapmaması durumunda ‘b’planını açıklayan Kolat, “Bizim ikinci planımız da oranın tabiat parkına dönüştürülmesi. Aynı bu ‘Yeşil Vadi’ projesini uygulamak ve o fonksiyonları yerine getirmek. Valilik olarak olarak üzerimize düşen destek neyse onu vermeye hazırız. Bu bölgemizin yapılması durumunda şehrimiz büyük bir yeşil alana kavuşacaktır” dedi.

 

PROJENİN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Botanik bahçeleri, kafeteryalar, spor alanları, restoranlar, piknik alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş alanları, pazar alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çok yönlü bir rekreasyon projesi olan Yeşil Vadi de; bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, kondisyon istasyonları gibi sayısız donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu