Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Bağcılar’dan Mahmutlar’a eğitim yardımı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bağcılar’da hayata geçirilen ‘Kardeşimin de Olsun Projesi’ kapsamında toplanan eğitim malzemeleri talepte bulunan okullara gönderiliyor. Proje ile eğitim malzemeleri Kırıkkale Aşağı Mahmutlar Okulu’na teslim edilecek.233 ÖĞRENCİLİ OKULA GELECEK
Proje kapsamında 2013-2014 öğretim yılında 20 eğitim yuvası ‘kardeş okul’ olarak belirlendi. Bu kapsamda Bağcılar Karacoğlan Ilkokulu da topladığı 82 koli okul malzemesini 233 öğrencinin eğitim gördüğü ve 16 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale’nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu’na teslim edecek. İstanbul Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yardım talebinde bulunan okulların gönderdiği mektubu değerlendirmeye alıyor. Yapılan değerlendirme sonucunda yardım talebinde bulunan okul, Bağcılar’daki bir okul ile ‘Kardeş Okul’ olarak eşleştiriliyor. Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği tarafından hazırlanan yardım malzemeleri tasnif edilerek kolilere konuluyor. İçerisinde kırtasiye, kitap, giyim eşyası, oyuncaktan oluşan malzemeler daha sonra ihtiyaç sahibi okula gönderiliyor.

82 KOLİ MALZEME
Bağcılar Karacoğlan Ilkokulu, malzeme talebinde bulunan 233 öğrencinin eğitim gördüğü ve 16 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale’nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu’nun malzeme talebinde bulunması üzerine kolları sıvadı. Bağcılar Karacoğlan ilkokulu, kardeş okul olan Kırıkkale’nin Aşağı Mahmutlar köyü Okulu’nun mektubunu inceledi. Ardından toplanan malzemeler tasnif edildi. Aralarında görsel eğitim materyalleri, projeksiyon makinesi, okul öncesi çocuklar için oyuncaklar, ilk ve ortaokul seviyesine uygun okuma kitapları, satranç takımı, spor malzemeleri, eğitim ve öğretimde kullanılabilecek teknolojik malzemeler hazırlandı. Kırıkkale’nin Mahmutlar Köyü’ne götürülecek olan 82 koli malzeme Karacaoğlan Ilkokulu Müdürlüğü tarafından götürülerek okul müdürlüğüne teslim edilecek.

20 OKUL ‘KARDEŞ OKUL’ OLDU
2013-2014 öğretim yılında 20 okulun kardeş okulu olduğunu ifade eden Bağcılar Ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, projeyi öğrencilerin paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraber yaşamayı öğrenmeleri adına başlattıklarını ifade etti. Proje’nin amacına uygun şekilde devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi; “Her yıl Anadolu’nun farklı illerine ve ilçelerine Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’nın desteğiyle kitaplar gönderiyoruz. Şu ana kadar yardım talebinde bulunan bir çok il ve ilçemizdeki okula yardım eli uzattık. Okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize Proje’ye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Ilçemizdeki Isa Yusuf Alptekin Ilkokulu’muz Maraş’ın Kümperli Köyü’ne, Ibn-i Sina Lise’miz Sakarya’nın Akyazı ilçesine kardeşlik elini uzattı. Şimdi de Karacoğlan İlkokulumuz, Aşağı Mahmutlak Köyü Okulu için seferber oldu. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki bu dostlukların devam etmesini diliyor, emeği geçenleri gönülden kutluyorum.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu