Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Balışeyh

Balışeyh’te Tedbirler Artırıldı

Balışeyh Kaymakamlığı, bir süre önce Uzunlar Köyü’nde meydana gelen orman yangının tekrarlanmaması için tedbirleri artırdı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Kaymakamlığı, bir süre önce Uzunlar Köyü’nde meydana gelen orman yangının tekrarlanmaması için tedbirleri artırdı.

KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ

Son günlerde ülkemizin birçok noktasında başlayan ve halen devam eden orman yangınları ile mücadele sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Balışeyh’in Uzunlar Köyü ormanlık alanında da meydana gelen yangın kısa sürede  söndürülmüştü. Balışeyh Kaymakamlığı benzer bir hadisenin yaşanmaması için tedbirleri artırdı. Balışeyh Kaymakamı İbrahim Gökçe yaptığı açıklamada, yangınların sona ermesi ve ormanlarımızın yeniden yeşile bürünmesinin milletçe en büyük dileğimiz olduğunu belirterek “28 Temmuz 2021 tarihinde ilçemize bağlı Uzunlar Köyünde mesire alanı ile ormanlık bölgede çıkan yangın çok kısa sürede Kırıkkale Valiliğimizin koordinesinde belediyelerimizin, MKE, Orman Müdürlüğü ve çevre illerden gelen İtfaiye ekipmanları sayesinde kısa sürede söndürülmüştür.”

VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞI ÖNEMLİ

“Olası bir yangına meydan vermeme adına valiliğimizce alınan ormanlık alanlara giriş yasağı ilçemizde de harfiyen uygulanmaktadır. Ayrıca konumu itibariyle Uzunlar Köyü civarında evsel atıkların ve piknik malzemelerinin yeni bir yangına sebep olmaması için köy içerisinde ki ve ormanlık alanı da kapsayacak şekilde konteyner sayısında artışa gidilmiştir. Köy muhtarlığımız ve il özel idaremiz imkanları ile sayısı artırılan konteynerler hem atıkların daha düzenli toplanmasına hem de çevre kirliliğinin oluşmasını engellemektedir. Yangına sebep olabilecek etkilerin ortadan kaldırılması sadece kamu tedbirlerinin uygulanması ile değil vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile sağlanacaktır. Bu konuda orman köylülerimizle ilgili bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x