GündemKırıkkaleManşet

BANKAMA DOKUNMA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ilçe halkı ayaklandı
BANKAMA DOKUNMA
Yahşihan ilçe merkezinde bulunan Ziraat Bankası’nın şubesinin Yenişehir’e taşınacağını haber alan esnaf ve vatandaşlar yaptıkları eylemle durumu protesto etti. Aynı zamanda ‘Bankama Dokunma’ imza kampanyası başlatan esnaf, bankanın şubesinin taşınması durumunda 5 bin kişiyle birlikte Ziraat Bankasındaki hesaplarını kapatacaklarını söylediler.
 
EYLEM YAPILDI
Kırıkkale’nin merkez nüfusu en kalabalık ilçesi olan Yahşihan’da ilçe merkezinde Ziraat Bankası şubesi taşınıyor mu? Bankanın Yahşihan ilçe merkezinden Yenişehir’e taşınacağı, bugünlerde yer araştırmasında bulunulduğu iddia ediliyor. Bankanın şubesinin ilçe merkezinden taşınacağı bilgisini alan ilçe halkı durumu protesto etti. İlçe esnafı tarafından organize edilen eylemde imza kampanyası başlatıldı. İlçe meydanına “Bugün Ziraat Bankası, Yarın PTT, Tapu, Belediyede mi gidecek? Gidiyor gidiyor Bankamız gidiyor, Bankana sahip çık” ifadelerinin yer aldığı pankart asan esnaf ve vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
 
GEREKİRSE SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ
İlçe meydanında öğle saatlerinde düzenlenen eylemde vatandaşlar tek bir ağızdan “Bankama dokunma” çağrısı yaptı. Eylemin başlangıcında konuşan ilçe esnaflarından Geylani Demiral “Biz şu parti bu partiye mensup kişiler değiliz. Bu bir parti davası, bir siyasi görüş değil. Bu durum ilçenin geleceğini ilgilendiren bir şeydir. Bugün ilçe merkezimizden Banka giderse, yarın Tapu gider, diğer gün PTT gider. Biz ilçe esnafı ve vatandaşları olarak bankamızın burada kalmasını istiyoruz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Önümezde seçimler var, gerekirse sandığa gitmeyeceğiz” ifadesini kullandı.
 
HESAPLARIMIZI KAPATIRIZ
Bankanın ilçe merkezinde kalması için üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini vurgulayan Demiral, “Banka yeri sorun ediyorsa ben dükkanımı bankaya ücretsiz tahsis etmeye hazırım. Biz bankamızın kesinlikle kalmasını istiyoruz. Eğer ki banka şubesini taşırsa biz esnaf ve vatandaşlar olarak 5 bin kişi birlik olup Ziraat Bankasındaki hesaplarımızı kapatacağız” diye konuştu. İlçe sakinlerinden Mustafa Tuğlu’da “Biz Bankamızın kapanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Banka şubesi kapatılırsa her ay maaşını buradan çeken yaşlılarımız ne yapacak? Maaş çekmek için ömürlerinin geri kalanını yollarda mı geçirecek. Yazık değimli bu insanlara” sözlerine yer verdi.
 
GÖÇÜ TETİKLER
İlçe esnafları ve vatandaşları olarak her türlü demokratik haklarını kullanacaklarını söyleyen ilçe sakinlerinden Servet Karayel’ de “Yüzlerce insanımız buradan işlem yaptırıyor. Eğer ki banka kapatılırsa bir işlem yapabilmek için başka bir yere gitmek zorunda kalacaklar. Bankanın kapatılması demek ilçede göçün tetiklenmesi demektir. Zaten zor ayakta kalan esnafı zor duruma sürüklemek demektir. Yaşlılarımıza, emekli dul ve yetimlerimize eziyet demektir. Umarız bu yanlışlıktan biran önce dönülür. Bankamızın ilçe merkezimizde kalması için her türlü eylemi yapacağız” dedi.
BANKAMA DOKUNMA - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BANKAMA DOKUNMA - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BANKAMA DOKUNMA - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BANKAMA DOKUNMA - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri BANKAMA DOKUNMA - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 
 
 
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu