Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Bebek ölümlerinin önüne geçilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından 2017 ve 2018 yılları arasında Kırıkkale’de gerçekleşen bebek ölümleri ile ilgili olarak toplantı yapıldı. Toplantıda bebek ölümlerinin önüne geçilmesi yönünde her türlü tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

EYLEM PLANI OLUŞTURULDU

Sağlık Müdürlüğü Lokman Hekim Salonunda gerçekleştirilen toplantı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığının “Bebek Ölümleri İzleme Sistemi” genelgesi doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda il genelinde gerçekleşen bebek ölümlerini değerlendirmek, sorunları tespit etmek ve il genelinde alınması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda katılımcılarla birlikte bebek ölüm hızının daha da düşürülebilmesi için alınabilecek önlemler görüşülerek, eylem planı oluşturuldu.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM

Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Didem Aliefendioğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Yeni, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Yılmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, Kamu Hastane Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Merve Gümüşsoy, Sağlık Hizmetleri Özel Yataklı Birim Sorumlusu Dr. Mahmut Özdemir, Sağlık Hizmetleri Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Kerim Çolak, Yüksek İhtisas Hastanesi Hastane Başhekim Yardımcısı Dt. Mustafa Tuğrul, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Bulut Karatay, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Dursun, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Merve Cellek, Halk Sağlığı Hizmetleri Aile Hekimliği, Toplum Sağlığı, İzleme Değerlendirme İstatislik Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Didem Daymaz, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Hasan Demirtaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birim Sorumlusu Şube Müdürü Bekir Çelik ve ÇEKÜS Hizmetleri Bebek Ölümleri Sorumlusu Dr. Meral Boyabatlı ve Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Savaş Yılmaz katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x