Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Beklediğimiz enerji Kırıkkale’de var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şehirde çeşitli temaslarda bulundu. Kırıkkale valiliği ziyaretiyle programlarına başlayan Bakan Selçuk eğitime destek veren iş insanlarına plaket verdi. Bakan Selçuk “Kırıkkale’de gördüğüm gelişme, potansiyel ve enerji beni ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.

EĞİTİME KATKIYA TEŞEKKÜR

Selçuk, ilk olarak Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’i ziyaret etti. Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Selçuk, bir süre Sezer’le görüştü. Valilikte düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na da katılan Bakan Selçuk, daha sonra Kırıkkale Belediyesini ziyaret etti. Selçuk, yeniden belediye başkanı seçilen Mehmet Saygılı’ya hayırlı olsun dileğinde bulundu. MKE sosyal tesislerinde Hayırseverler, iş dünyasının önde gelen simaları ve STK temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Selçuk burada, eğitime gönüllü katkı sağlayan Kırıkkaleli hayırseverlere plaket verdi. İş dünyasının eğitim konusundaki desteğini çok önemsediklerini belirten Bakan Selçuk, desteğin çocuklarımızın geleceği açısından hayati önem taşıdığını, iş insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Ahmet Sümer İlkokulu’na geçen Bakan Selçuk, burada tasarım beceri atölyesindeki öğrencilerle sohbet etti, bir sınıfta öğrencilerin piyesini izledi. Beceri atölyesinde öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Selçuk “Bizim çocuklarımız bütünsel gelişecek. Çocuğu sadece zihinsel, bilişsel alandaki becerilerle yetiştirmek bütünselliği bozuyor. Duygu, düşünce ve hareketiyle birlikte bütünlük olur. Aksi takdirde tek yanlı olarak gelişir. Diğer becerileri zayıf kalır. Bu atölyeler, eğitimi bütünleştirecek, dersle irtibatlandıracak. Atölyeleri, derslerle kuşatma amacı taşıyoruz.  İnşallah binlercesini açacağız. Çocuklar bütünsel eğitim imkanına kavuşacak. Bu işe yüreğini, emeğini koyan herkese teşekkür ederim” dedi. Bakan Selçuk’un Kırıkkale’deki son programı Tac Mahal Balo ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Bakan Selçuk burada ‘Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları’ gerçekleştirdi.

DEĞERLENDİRMELER YAPIYORUZ

Ziyaret kapsamında Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve tüm ilgililerle ayrı ayrı farklı perspektiflerden Kırıkkale fotoğrafını elde etme imkanı bulduklarını aktaran Bakan Selçuk, “Ortaya çıkan veriler doğrultusunda da Kırıkkale’nin eğitim sistemine ilişkin olarak neler yapılabileceği, ilçeler düzeyinde ele alındı. Hangi ilçemizde ne eksik var, öğretmen ve tesis açığı, yapılması gereken projeler bakımından ne tür talepler var bunları değerlendirme fırsatımız oldu. Bu anlamda Kırıkkale’de gördüğüm gelişme, potansiyel ve enerji beni ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah hep birlikte Kırıkkale’nin eğitim sistemi için yapabileceklerimiz konusunda büyük bir ilerleme sağlayacağız. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biz aslında Türkiye’nin geneli için il ziyaretleri ve illerin değerlendirme çalışmalarını yapıyoruz. Seçim sonrası ilk ziyaretimiz Kırıkkale’ye oldu. Bu anlamda Kırıkkale’nin Ankara’ya yakınlığı ve Ankara’yla yapılabilecek bazı ortak pilot çalışmalar sonucundaki zemin etüdü çalışmaları açısından da oldukça kritik bir ziyaretti. Burada gördüğüm imkanlar ve çalışmalar konusunda çok mutluluk duyduğumu da ifade etmek isterim” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x