Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Belediyeden yapılandırma müjdesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlandığını, su borçları ile Emlak ve Çevre Temizlik vergisinin düzenleme kapsamında olduğunu bildirdi.

 

Taksit imkanı

Konu hakkında Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı; “Bazı Kamu alacaklarının 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğinin Resmi Gazete ’de yayınlanmasının ardından Kırıkkale Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü kent bilgi sisteminde 6552 sayılı kanunla ilgili çalışmalarını tamamlayarak mükelleflerin hizmetine sundu. Yeni çıkan “Torba Yasa” ile Belediye’ye borcu olan vatandaşların borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Bu Yasa kapsamında mükelleflere borçlarını kendi talepleri doğrultusunda 6-9-12-18 olmak üzere taksitle ödeme imkânı sunulmaktadır”

 

Yasa kapsamına giren borçlar

Söz konusu Kanunun 73. Maddesinin on altıncı fıkrasının a ve b bendleri gereği  vadesi 30.04.2014  tarihinden önceki Belediyeye olan Su borçlarınız, Emlak ve çevre temizlik vergisi ile emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı paylarınız, bu kanun yayımlandığı tarih itibariyle vadesi geçtiği halde ödenmemiş olan borçların cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacakları yerine bu kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE  aylık değişim oranları dikkate alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde gecikme zammının tahsilinden vazgeçiliyor.

 

Son başvuru tarihi

En geç 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar Emlak ve Çtv borçları için yapılandırmadan faydalanmak isteyen Vatandaşlarımız   Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne, su borçları için yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise su veznelerine kurulan yapılandırma servisinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Dileyen Vatandaşlarımız taksitlendirilen borçlarını kredi kartı kullanmak suretiyle de ödeyebilirler. Taksitlerin 2014 yılında en fazla bir tanesinin ödenmemesi ya da eksik ödenmesi, müteakip yıllarda ise en fazla 2 defa ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının en son taksiti izleyen ayın sonuna kadar her ay için geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla madde hükmünden faydalanılabilecektir. İlk taksit ödeme süresi 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati sonuna kadar olup, taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenebilecektir.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
vatandas
vatandas
12 Ekim 2014 21:20

Yurtdisindaki vatandaslarda dusunulerek bu basvuru surelerinin yaz aylarina kadar uzatilmasi gerekmezmi??????????BU kanunlar nedense hep bu tarihlerde cikiyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu