Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Belediyeden zoraki kartlı sayaç

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE BELEDİYESİ 310 TL’LİK KARTLI SAYAÇLARINI SATMAK İÇİN VATANDAŞIN SUYUNU KESTİ.
310 TL’lik kartlı sayacını dolaylı yollardan satmak için elinden geleni yapan Kırıkkale Belediyesi, kartlı sayacı almak istemeyen Prestij Konutları’nın sularını kesti. 3 Blokta 129 dairenin bulunduğu sitedeki konut sahipleri, duruma tepki gösterdi. Zabıta ile karşı karşıya gelen site yönetimi, kısa süreli tartışma yaşadı. Site sakinleri baskıya boyun eğlemeleri durumunda 310 TL ye satılacak olan akıllı sayaçlardan şirket toplam 39,999 Türk lirası gelir sağlayacak.
 
ELEKTROMED ŞİRKETİ AFİŞ ASTI
Yaklaşık 2 ay önce Yüksek İhtisas Hastanesi’nin Kırıkkale Belediyesi’nin il sınırlarına geçmesi ile birlikte Prestij Konutları da il sınırına dahil edilmişti. Bunun ardından Kırıkkale Belediyesi, Prestij Konutlarına KOSKİ’nin sayaç şirketi olan Elektromed’in personellerini gönderdi. Gelen personelin apartmanlarda sayaç numaralarını ve kullanım tonlarını kayda aldığını belirten Site Yönetim Başkanı R. Ş.,kapıcıları tartaklayarak 11. kata kadar çıkıp apartmanlara uyarı afişleri astıklarını iddia etti. Bu olaydan 10 gün sonra yeni abone açtırmak için belediyenin evrak getirdiğini dile getiren R.Ş., bunun üzerine kendilerinin dilekçe verdiğini ancak henüz dilekçeye cevap alamadan sularının kesildiğini söyledi.
 
ABONE ÜCRETİ DEĞİL, SAYAÇ ÜCRETİ
Kırıkkale Belediye’sinin talebi üzerine yeni abone açtırmak üzere belediyeye gittiklerini dile getiren R.Ş., zaten mevcut abonelerinin olduğunu ve akıllı kart istemediklerini defalarca söylemelerine rağmen yeni abone numarası vermedikleri söyledi. Başkan R.Ş., sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni abone açıyorlarsa eğer, o zaman niye yeni abone ücreti değil de, sayaç ücretini talep ediyorlar. Belediyede altıncı kata çıkıyoruz. ‘Madem yeni abone diyorsunuz, neden abone ücreti değil de, sayaç ücreti talep ediyorsunuz’ diyoruz. Oradaki memurlar bize, ‘Sesinizi çıkartmayın, size yeni kartlı sayaç verelim gidin’ dediler. Böyle bir memleket olur mu? Bize dayatma yapılıyor. Zorla 310 TL verip kart sayacı almamızı istiyorlar. Bunlar kartlı sayaç almadığımız için suyumuzu kesiyorlar.”
Belediyeden zoraki kartlı sayaç - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Belediyeden zoraki kartlı sayaç - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
‘310 TL KİMSEYE DOKUNMAZ’
Başkan R.Ş., “Başkan Yardımcısı Halil Danacı önceki gün beni aradı. Aynen şunları söyledi: ‘Sitede oturan herkesin maddi imkanı yerinde. 310 TL kimseye dokunmaz. Zorluk çıkartmayın. Alın şu akıllı sayaçları’ dedi. İnanın bunları duyunca çok şaşırdım. Aleni tehditler aldık. Bu sayaçların tanıtımını yapmadan bize zorla sayaç satmaya çalışamazsınız dedim ve telefonu kapattım. Bunun üzerine zabıta görevlileri geldi ve suları kesmeye çalıştılar. Benim bildiğim su borcundan dolayı kesilir. Tüm kat malikleri durumdan şikayetçi. Verdiğimiz dilekçenin sonucunu bekliyoruz. Ona göre adım atacağız, gerekirse dava açacağız.” diye konuştu.
 
ŞİRKET KİMİN?
Bu arada Belediye ile Prestij konutları sakinleri ve yönetimini karşı karşıya getiren akıllı sayaç baskısı yeni bir konuyu gündeme getirdi. Belediye aracılığı ile satılmak istenen akıllı sayaç şirketi Elektromed’in kime ait olduğu ve sayaçların zoraki değişmesi halinde Elektromed’in ne dar kazanç sağlayacağı akılları karıştırıyor. Belediye başkan yardımcısı Halil Danacı’nın bu olayla neden yakından ilgilendiği de soru işaretlerine yol açıyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu