Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkale

Bilgi yarışması sonuçlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl müftülüğünün düzenlemiş olduğu 5. sınıflar arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasında Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu il birincisi oldu. Okul yönetimi, Okulu temsilen yarışmaya katılan Mehmet Ömer Çağan, Mehmet Akif Özkaya ve Zeynep Hüsna Çolak’ı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Emel Akgün ve Gülseren Akyön’ü tebrik ederek başarılarından dolayı kutladı.
Okullar ödüllendirilecek
İl Kültür Merkezi Salonunda yapılan yarışmada finale kalan 7 okul kaldı. Yarışma sonunda sadece 1 soru kaçırarak 15 soruya doğru cevap veren Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu 150 puanla il birincisi oldu.  Kale Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu 130 Puanla ikinci oldu. 3 okul arasında yedek sorularla yapılan ikinciyi ve üçüncüyü belirleme yarışmasında ilk olarak  merkez İmam Hatip Ortaokulu elenirken, Kale Ortaokulu ile Yıldırım Beyazıt Ortaokulu yarışmaya devam etti. Fakat yedek sorularda da sıralama değişmedi. İl Müfütüsü Bekir Gerek’in isteğiyle iki okul da ikinci sayıldı. Merkez İmam hatip Ortaokulu da 3. olarak yer aldı. Dereceye giren tüm öğrencilere Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası açılış törenlerinde ödülleri verilecek. Yarışmadı 1. Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu 150 Puan, 2. Kale Ortaokulu 130 Puan, 2. Yıldırım Beyazıt Ortaokulu 130 Puan ve 3. Merkez İmam Hatip Ortaokulu 130 Puan topladı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu