Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

BİN 600 METRE MİSİNA AĞ YAKALANDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kapulukaya Barajında bu kadarına da pes dedirtti gelişme

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ve Denetim ekiplerinin kaçak avcılara yönelik yürüttüğü çalışmalarda bu kadarına da pes dedirten bir gelişme yaşandı. Ekiplerin Kapulukaya Barajı göletinde yaptığı denetimde bin 600 metre uzunluğunda misina ağı ele geçirildi. Sahibi belli olmayan bin 600 metrelik ağ ekipler tarafından imha edildi.

EL KONULAN AĞ İMHA EDİLDİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1600 metre misina ağ yakalandı. Rutin denetimlerini gerçekleştiren İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kapulukaya Baraj Göletinde yaptığı denetim esnasında kaçak avcılıkta kullanıldığı değerlendirilen ve sahibi belli olmayan 1600 metre uzunluğunda misina ağ tespit etti. Baraj göletinden toplanan ağa el kondu. Baraj göletinden ekipler tarafından güçlükle toplanan ağ daha sonra kontrollü bir şekilde imha edildi. Kim yada kimler tarafından bırakıldığının tespit edilmeye çalışıldığı öğrenilirken, vatandaşlar kaçak avcılara izin verilmemesini beklediklerini söylediler.

KAÇAK AVCILIK YAPMAK YARINLARIMIZI ÇALMAKTIR

Konu ile alakalı bir değerlendirme yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz “Ekiplerimiz Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Hizmetleri Projesi kapsamında denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Amacımız kaynaklarımızın yok edilmesine engel olarak etkin şekilde kullanımını sağlamak. Av yasakları ve avcılık kuralları kaynaklarımızın sürdürülebilir olmasını sağlamak için, bugün kaçak avcılık yapan aslında yarınlarımızı çalmaktadır. Bu anlayış ile ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu konuda halkımızı da duyarlı olmaya davet ediyor, kaçak avcılık faaliyetleri ile karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüze ihbar etmeye davet ediyorum. Bu kaynaklar hepimize ait olduğu gibi elbirliği ile yarınlarımıza aktarmak da hepimizin görevidir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x