Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Boşanma Avukatı

Aile hukuku, medeni hukukun bir alt dalıdır. Aile hukuku uyuşmazlıkları nedeni ile boşanma, nafaka, velayet ve mal paylaşımı gibi davalara giren avukatlara.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aile hukuku, medeni hukukun bir alt dalıdır. Aile hukuku uyuşmazlıkları nedeni ile boşanma, nafaka, velayet ve mal paylaşımı gibi davalara giren avukatlara. Toplumda boşanma avukatı denilmektedir. Aslında hukukta boşanma avukatı ifadesi bulunmamaktadır. Asıl kullanılan terim aile avukatıdır. Hukuk-ag.com alanında uzman aile hukuku avukatlarına ve miras avukatı avukatlarına sahiptir.

Boşanma davaları süreç olarak evli çiftler için oldukça yorucudur. Bu süreç içerisinde hukuki bir destek almak, yaşanılan bu zorlu sürecin çok daha rahat geçmesini sağlayacaktır. Hukuk-ag.com sitesi boşanma aşamasındaki çiftlere bu ve oturma izni de dahil olmak üzere diğer tüm hukuki süreçlerde yardım sağlamaktadır.

Boşanma Davası Açma

Boşanma sebepleri tespit edilen çiftler için sıra boşanma dava dilekçesini hazırlamaya geçilir. Boşanma dilekçesi örneği uygun bir şekilde hazırlanarak dava dosyasına deliller ile beraber eklenir. Tüm yönleri ile dava dosyası hazır hale geldikten sonra adliyeye gerekli harçlar yatırılarak dosyanın teslimi sağlanmaktadır. Bu şekilde boşanma davası açılmış olmaktadır.

Boşanma Davası Duruşmalarında Avukatın Önemi

Hakim, delillerin toplandığına ve dava dosyasının hazır hale geldiğini gördüğü an taraflara çağrı kağıdı göndererek, mahkemeye çağırır. İlk duruşma oldukça önemlidir. İlk duruşmaya katılmayan taraf için bazı hak kayıplarının yaşanması söz konusu olabilmektedir. Bu eden ile boşanma avukatı ilk duruşmaya zamanında gelerek gerekli savunmayı yapar. Hukuk-ag.com profesyonel ve alanında uzmanlaşmış avukat kadrosu ile dava süreçlerinin takibini sürekli bir şekilde gerçekleştirmektedir.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x