Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2023 Cumhurbaşkanlığı SeçimiSiyaset

Bozdağ: Gerekirse Her Sandıkta 10 Müşahit Görevlendiririz

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir takım açıklamalarda bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir takım açıklamalarda bulundu.
EN AZ BEŞ MÜŞAHİT İSTEDİ

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir takım açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Hiçbir terör örgütüyle masaya oturmayacağım, sığınmacıları evlerine göndereceğim” derken, sandık güvenliği için çağrıda bulundu. Çağrısında her sandıkta en az beş müşahit istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sandık güvenliğine verdiği önemi dile getirdi. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde sandık güvenliğine önem veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Tüm tutanaklar elimizdedir, tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık” dedi. Kılıçdaroğlu “28 Mayıs tarihinde seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki müşahit değil, beş müşahite ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz müşahite ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon kişiye çağrı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

ON MÜŞAHİTLE SANDIKTA OLURUZ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ “Kırıkkale’de bütün sandıkların, imzalı tutanakları elimizde. Her birini genel merkez sistemimize seçim gecesi yükledik. YSK verileriyle aynı gece hepsini karşılaştırdık. Hatalar için itirazlarda bulunduk. 14 Mayıs’ta görevlimizin bulunmadığı hiçbir sandık yoktu. Sayın Genel Başkanımızın, milletimizin takdiri ile 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her sandık için beş müşahit istedi. Biz her sandıkta beş müşahidi Kırıkkale teşkilatı olarak görevlendireceğiz. Seçmenlerimizden ve destekçilerimizden görev almak isteyenlere de kapımız sonuna kadar açık. Bize ulaşsınlar, Türkiye Gönüllülerine katılsınlar nerede ihtiyarlarlarsa müşahit kartlarını çıkartırız. Gerekirse her bir sandıkta on müşahit görevlendirebilecek  ekibe sahibiz” dedi.

15 MAYIS’TA SAHAYA İNDİK

CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ açıklamalarının devamında “14 Mayıs’ta hemşerilerimiz partimize büyük teveccüh gösterdiler. Kırıkkaleli hemşerilerimiz partimizin ve Sayın Ahmet Önal’ın beş yıllık karnesini, sandıkta güçlendirerek verdi. Kırıkkale’de ikinci olduk, CHP’nin Kırıkkale’de birinci olacağı günler çok yakın. Seçimden bir gün sonra 15 Mayıs’ta hem adaylarımız, hem teşkilatımız sahaya çıktı. 28 Mayıs seçimine kadar sahayı bırakmayacağız. Seçim komitemiz gerekli analizleri yapıyor, sandık çalışmalarını yürütüyoruz. Genel Başkanımızın istediği üzere her sandıkta en az beş kardeşimizle olacağız.” İfadelerini kullandı.

28 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ DÖNEMEÇ

14 Temmuz’da görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her bir sandığın güvenliğini sağladık, her bir oyun hakkını aradık. Maddi hataların tamamını aynı gece tespit edip itirazlarımızı yaptık. 28 Mayıs çok önemli bir dönemeç olacak. Bütün hemşerilerimizi sandığa davet ediyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz, projelerimizi anlatıyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık, bizim ulaşamadığımız kafasında soru işareti olan bütün hemşerilerimiz bizlere lütfen ulaşsınlar. Açık yüreklilikle hepsine cevap veririz, kafalarına yatmıyorsa kararlarına sonsuz saygı duyarız.” Dedi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x