Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GenelSiyaset

Bu ülkede kimse kaybetmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlere yüksek katılımın olduğunu ve bu katılıma teşekkür etti. Kendisine gösterilen teveccühü vurgulayan Erdoğan, milletin sergilediği olgunluğun takdire değer olduğunu belirtti. İkinci tur için çalışmalara hemen başladıklarını ve rehavete kapılmayacaklarını söyledi. Deprem bölgesini ziyaret edeceklerini ve oradaki insanlarla bir araya gelerek moral vermek istediklerini ifade etti. Ayrıca, yapılamayacak vaatlerde bulunmadıklarını ve milletin aklını asla hafife almadıklarını vurguladı. Muhalefete ise terör örgütleriyle işbirliği yaparak seçim kazanmanın mümkün olmadığını anlamaları çağrısında bulundu.

Erdoğan ayrıca şunları da söyledi:

“Yüzde 90’a varan bir katılım. Siyasal katılımı artırmak, demokrasiye sahip çıkmak için çaba gösteren tüm siyasi partilere, adaylara, basın yayın kuruluşlarına ve seçim sürecinde görev yapan güvenlik güçlerinden yargı çalışanlarına tüm kamu personeline ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni dönemde milletvekili seçilen tüm isimleri şimdiden tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Tabii milletimiz 27 milyondan fazla oyla şahsımıza teveccüh gösterdi. En yakın rakibimize 2 milyon 520 bin oy fark atarak yüzde 49,5 oy oranına ulaştık. Meclis’te de çoğunluğu toplam 322 vekille milletimiz Cumhur İttifakı’na verdi. Sandıkta tecelli eden irade başımız, gözümüz üstünedir.”

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x