Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Bu uyarıya kulak verin!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre konut sayısında tüm zamanların rekor artışının gerçekleştiği öğrenildi. Yapılan açıklamada ev alacak vatandaşların belediyeden yapı ile ilgili bilgi almalarının sorunları en aza indireceği bildirildi.
ÇANTACILARA DİKKAT!
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü konut istatistiklerini açıkladı ve ev alacak vatandaşları uyardı. Son zamanlarda çantacı müteahhitlerin ve çantacı aracıların yapı ile ilgili herhangi bir izni olmadan ev satışı yaptığı Kırıkkale’de, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ev alacak vatandaşları, sorun yaşamamaları açısından belediyeden bilgi almaları yönünde uyardı. Açıklamada, “Meskenlerine İskan Raporu (Yapı Kullanma İzin Belgesi) almadan taşınmamalarını önemle rica ederiz” denildi.
EN YÜKSEK RAKAMA ULAŞTI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; 2000 yılında toplam inşaat alanı 187 bin 802 iken, 2014 yılında bu rakam 379 bin 392 metrekare’ye ulaştı. Konut üretimi 2010 yılından itibaren yüksek bir artış gösterdi. Bu rakamlar 2014 yılında tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştı. 14 yıl önce bin 102 yeni daire yapılırken, bu rakam 2014 yılında 2 bin 186 rakamına ulaştı.
MAHALLE MAHALLE ARTIŞ
Konu hakkında yapılan açıklamada, “2010 yılından itibaren konut üretiminde bir artış olduğunu görmekteyiz. Bu artış 2014 yılı itibariyle tüm zamanların en yüksek sayısına ulaşmıştır. Geçen yılsonu itibari ile 198 adet inşaat ruhsatında 2 bin 186 bağımsız bölüm için Yapı Ruhsatı düzenlenmiştir. Bu sayı toplamda 379.392 m2 inşaat alanını kapsamaktadır. Grafiklerde görüleceği üzere inşaat yoğunluğunun hangi mahallelerimizde olduğunu görebiliyoruz.
ÖNEMLİ UYARI
2010 – 2011 – 2012 – 2013 yıllarında Çalılıöz Mahallesi ilk sırada yer almaktadır. 2014 yılında ise Yenimahalle 1. sıraya yerleşmiştir. Vatandaşlarımızın ev almadan önce belediyemizden yapı ile ilgili bilgi almaları yaşanabilecek sorunları en aza indirecektir. Meskenlerine İskan Raporu (Yapı Kullanma İzin Belgesi) almadan taşınmamalarını önemle rica ederiz” denildi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu