GündemKırıkkaleManşet

“Bugün çağırsalar yine cepheye gideriz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de, ’19 Eylül Gaziler Haftası’ nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte, yaşanılan terör olaylarına karşın birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende gazilerimiz, kendilerine bugün bile görev verilse seve seve kabul edeceklerini bir kez daha gösterdi.
 
DEVLETİMİZİ KORUDULAR
19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtına; Kırıkkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği çelenkleri konuldu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte bakım üsteğmen Celal Kağızmanlı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.  Kağızmanlı, “Gaziler demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü her zaman korumaya çalışmıştır” ifadesinde bulundu.
 
ANIT DEFTER İMZALANDI
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören sonrası, protokol üyeleri, Gaziler ve Şehit aileleri şehitliğe geçtiler. Törene katılan davetlilere, şehitliğin girişinde karanfil takdim edildi. Görevli personel tarafından şehit mezarlığı hakkında bilgiler vermesinden sonra Vali Ali Kolat, anıt defterini imzaladı. Burada şehitler için 3 el saygı atışı yapıldı ve dualar okundu. Şehitlikte süren ve gözyaşlarının aktığı törende, şehit yakınları ve törene katılanlar şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Buradaki törene Vali Ali Kolat’ın yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak ve diğer üst düzey protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
 
MEKÂNLARI CENNET OLSUN
Şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Kolat yaptığı açıklamada, “Bugün huzur, güven ve bağımsızlık içinde bulunabiliyorsak, onların sayesinde. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve ahrete intikal etmiş olan gazilerimizin Allah mekânlarını cennet eylesin” dedi.
 
 
 
 
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu