Yaşam

Bugün fidan yarın nefes

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Geleceğe Nefes Ol Kampanyası heyecanla ilerlerken, Kırıkkale’de kampanyadaki yerini almaya hazırlanıyor. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampanya kapsamında 11 Kasım tarihinde, Ahılı Köyü sınırları içerisinde bulunan Kızıldağ Ormanlık alanında fidan dikiminin gerçekleşeceğini duyurdu.

AHILI KÖYÜNDE FİDAN DİKİLECEK

Ülkemizin dört bir yanından katılımcıya ulaşan Geleceğe Nefes Ol kampanyası gönülleri ferahlatıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının Geleceğe Nefes fidan dikim kampanyası kapsamında 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 il de 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Kampanya ya Kırıkkale’den de destek veriliyor. Kampanya kapsamında Kırıkkale’de Ahılı Köyü sınırları içerisinde bulunan Kızıldağ Ormanlık alanında fidanlar toprakla buluşturulacak. Yetkililer, tüm Kırıkkalelileri Geleceğenefes ol sloganı ile başlatılan kampanyaya destek olmaya davet etti.

7’DEN 77’YE HERKES KATILABİLİYOR

Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası yoğun ilgi sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığının tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresin isteyen herkes bir fidan sahiplenebiliyor veya bağışlayabiliyor. Kırıkkale’de de Öğrencilerden güvenlik güçlerine, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kadar 7 den 77’ye toplumun bütün kesiminden katılacak vatandaşlar, Ahılı’da bulunan Kızıldağ ormanlık alanını yeşile bürüyecek.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x