Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Bugün son gün

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sınav Lisesi Müdürü Lütfi Ağırman özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvuruların 2 Eylül’de sona ereceğini söyleyerek, sonuçların 3 Eylül’de ilan edileceğini dile getirdi.
 
BAKANLIĞIN İNTERNET ADRESİNDE İLAN EDİLECEK
Lise Müdürü Ağırman, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteğine ilişkin esasların yer aldığı e-kılavuz hükümlerine ilişkin uyarılarda bulunuldu. Ağırman, “Buna göre, eğitim ve öğretim desteği tercihi yapacak öğrenciler için başvurular 2 Eylül’de sona erecek, başvuru sonuçları ise 3 Eylül 2015’de Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek”
 
ÖĞRETİM DESTEKLİ ÖĞRENCİ NAKLİ ALABİLECEK
Eğitim öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 4-10 Eylül 2015’de alınacağını söyleyen Ağırman, “Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015’de ilan edilecek. Yerleştirme sonucuna göre, öğrencilerin 14-21 Eylül 2015’de nakil ve kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.  Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50’sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40’ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek” dedi. Son olarak Müdür Ağırman, teşvik alan bütün öğrencileri tercih işleminde Sınav Lisesine beklediklerini söyleyerek ‘Bizi görmeden karar vermeyin’ dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu