Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Bunları kim açıklayacak?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamu Hastanaleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş 2013 yılı değerlendirdi ancak kamuoyunun merak ettiği soruların cevabını yine vermedi. İddialar, gündemi sarsan olaylar ve yanlış uygulamalar yine cevapsız kaldı.

CEVAPLANMAYI BEKLEYEN SORULAR!

Uzm. Dr. Öztaş, 2013 yılının verimli geçtiğini ve tasarruf sağlandığını açıklasa da akıllarda hala cevaplanması beklenen bir çok soruyu görmezden geldi. Kamuoyunun asıl merak ettiği soru işaretleri karşısında tek bir açıklama dahi yapmayan Öztaş, yine eleştiri oklarının hedefi oldu. Görev süreci boyunca, gerek basında çıkan haberler, gerekse de kamuoyunda tartışmalara neden olan olaylar karşısında suskun ve açıklama yapmaktan kaçınan bir tavır sergileyen Öztaş’ın 2013 yılını değerlendiren açıklamasında bu soruların cevabını arayan kamuoyu hayal kırıklığına uğradı.

MAKAM SEÇİMİ

Türkiye’de eşine rastlanmayan bir donanıma ve fiziki yapıya sahip olan, milyonlarca liraya mal edilen, Kırıkkale’deki hastaların huzurla ve güvenle tedavi oldukları Fizik Tedavi ve Geriatri Merkezi’ni makama dönüştürülmesi büyük tepki uyandırmıştı. Öztaş’ın makam için neden böylesine önemli ve donanımlı bir merkezi seçmesi soru işareti uyandırmıştı.

STENT OLAYI

Kalp krizi teşhisiyle Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan Nihat Özkılıç’a hastanede stent olmaması nedeniyle müdahale edilememesi ile ilgili habere ilginç bir açıklama gelmişti. Nihat Özkılıç’ın, damar yapısına uygun stent olmadığı için müdahale de bulunamadığı açıklanmıştı. Açıklamada, şunlar yer almıştı; Kalbin ana damarı tıkandığı için hastanın ölüm riski yüksek olduğundan hasta kaybedilmiştir. Ayrıca, Tıbben stent uygulamaları hastaya ait damar yapısına ve hekimin tıbbi tercihine göre farklılıklar arz etmektedir. Yapılan incelemeler sonrasında bahsi geçen hastanın geldiği gün hastanemizde stent bulunmakla birlikte, Uzman hekimin tercihi ve hastanın damar yapısına uygun stent olmadığı anlaşılmıştır”

BİLGİ İŞLEM İHALESİ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hastanelerin bilgi işlem sistemini ihaleye açmış ve bu ihaleye mevcut şirket ile başka bir şirket katılmıştı. Mevcut şirket düşük maaliyet ve yeni geliştirilmiş sistemi ile ihaleye katılmıştı. Ancak ihale yüksek maaliyetle teklif veren şirkete verilmişti. Yüzbinlerce lira kayba neden olan bu tercih konusunda Genel Sekreterlikten tek bir açıklama dahi yapılmadı. Yapılan teknik araştırmalarda ihaleyi alan şirketin sistemine onay verilmediği halde bu tercihin yapılması akıllarda “Rant mı var?” sorusunu uyandırmıştı.

KESKİN DEVLET HASTANESİ

Kırıkkale’ye 27 kilometre uzaklıkta olan Keskin Devlet Hastanesi Öztaş’ın görev sürecinde tamamiyle ihmal edildi. Öztaş göreve gelmeden önce hastanede poliklinik hizmetleri yeteri kadar veriliyordu. Hatta doktor nöbet sistemi vardı. İlçe halkı bu hizmetlerden son derece memnundu. Öztaş’ın göreve gelmesiyle birlikte hastanedeki doktor sayısı düştü ve hatta görevli doktor haftanın belirli günlerinde muayene kabul etmeye başladı. Hastanede yataklı tedavi kısmı arşiv olarak kullanılmaya başladı. Tabiri caizse hastane tam anlamıyla köy sağlık ocağına dönüştürüldü.

 ACİL SERVİSLER

Öztaş 2013 yılını değerlendirdiği açıklamasında personel yeterliliğine değindi ancak acil servislerde yaşanılan yoğunluk ve doktor yetersizliğine değinmedi. Acil servislerde tedavi için sıra bekleyen hastaların hastaneyi terk etmeleri ve bu konunun basında sürekli yer bulmasına karşılık tek bir açıklama yapmayan Öztaş, Kırıkkale’de ki personel ve sağlık hizmetleri yetersizliğini görmezden geldi. Kırıkkalelilerin binadan ziyade doktor istedikleri gerçeğini de görmezden geldi.

BİLGİ İŞLEM SIKINTISI

Yeni firmayla çalışmaya başlayan hastaneler bilgi işlem hizmetlerinde büyük sıkıntı yaşadı. Bilgi işlem sisteminin aksaması ve yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle hastalar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Yataklı tedavi olan hastalar hastaneden ayrılmasına rağmen, hala hastanede yataklı tedavi görüyor olarak gözüktü. Bazı hastalar ise sistemin mağduru olarak yataklı tedavi hizmetlerinden yararlanamadı.

STAJYER ÖĞRENCİLERİN YEMEK SORUNU

Yüksek İhtisas Hastanesi’nde stajer olarak görev yapan öğrenciler yılbaşına kadar yemek haklarından yararlanabiliyordu. Ancak bu yılbaşından itibaren Yüksek İhtisas Hastanesi’nde 300 öğrenci bu haktan mahrum edildiler. Yeni yemek ihalesi ile yeni yıla giren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, öğrencileri aç karnına çalışmaya mecbur bıraktı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu