GündemManşetSağlık

Büyük şüphe

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’deki dönercilerin rekabeti fiyatlara yansıyor, özellikle tavuk döner fiyatlarındaki büyük düşüş vatandaşı sağlık açısından düşündürüyor. Kamuoyu denetleyici kurumların bu alandaki faaliyetlerini merak ediyor.

Büyük şüphe - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÖZEL HABER: FATİH GENÇER
Ayran da hediye
Günümüzde 1,5 TL’ye tavuk döner satılabilir mi? diye sormayın çünkü satılıyor. Hem de yanında ayran hediye… Kırıkkale döner sever potansiyeli yüksek bir il. Dolayısıyla dönerci sayısı da gün geçtikçe artıyor. Özellikle yan yana birbiri ardına açılan işletmeler arasında fiyat rekabeti de kızıştıkça kızışıyor. Peki gece saatlerine kadar binlerce farklı boyutlarda satılan tavuk ve et dönerin ucuza maliyeti vatandaşın sağlığını nasıl etkiliyor? İşletmeler gerçekten zarar mı ediyor? Kamuoyu şimdi denetleyici kurumların bu alandaki faaliyetlerini merak ediyor.
Nereden nasıl temin ediliyor?
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün şehrin birçok bölgesindeki yüzlerce işletmeyi ne sıklıkla ve hangi koşulları gözeterek denetleme yaptığı merak edilirken, döner çeşitlerinde kullanılan malzemelerin nereden, nasıl ve hangi standartlarda temin edildiği yönünde açıklama bekleniyor.
Açıklama bekleniyor
Öte yandan çeşitli zamanlarda farklı işletmelerden satın alınan döner çeşitleri ile zehirlenme vakaları meydana gelmiş, ancak bu vakalar kamuoyuyla paylaşılmamıştı. Her geçen gün sayıları artan işletmelerin çok ucuza sattıkları döner çeşitlerinin her gün denetlenmesi gerekiyor. Çünkü bir gün bile tezgahta bekleyen dönerin insan sağlığı açısından olumsuz etkileri bulunuyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
vatandas
vatandas
5 Haziran 2014 03:36

Niye ucuz oldugu cok acik degilmi, hic yemedinizmi o donerlerden, ekmegin icinde doner diye bisey yokki , bir kac parca et , bir kac parca domates yada marul, tursuyuda isterseniz koyuyorlar oda zoraki.Bence kar bile yapiyorlar bu donerden.

Başa dön tuşu