Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÇelebiKarakeçiliManşet

Köyler yaşanılabilir hale getiriliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat, bugün Karakeçili, Çelebi Belediye Başkanları ile Karahacılı Köyüne ziyarette bulundu. Kolat 30 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkanlığına seçilen isimleri ziyaret ederek tebrik etti.
Geleneklerimizi yaşatmak hepimizin görevi
Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer yetkililer de katıldı.  İlk ziyaret Karakeçili İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik’e yapıldı. Vali Ali Kolat 30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Özçelik’i kutlayarak, başarılar diledi.  Belediye Başkanı Özçelik, belediye çalışmaları ve yeni projeleri hakkında Kolat’a bilgiler verdi.  Vali Kolat, “Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Karakeçili İlçemiz güzel bir yöremiz. Kültürüyle, gelenekleriyle gerçekten kültürümüzü yaşatan bir ilçemiz. İnşallah festivalleri devam ettireceğiz. Bizde Valilik olarak Karakeçili’ye elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Geleneklerimizi yaşatmak hepimizin görevidir. Ben işlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.
Köyler yaşanılabilir hale getiriliyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBüyük tasarruf sağlıyor
Buradaki ziyaretten sonra Kolat, Çelebi Karahacılı Köyünü ziyaret ederek, “Güneşten Gelen Su Projesi” kapsamında İl Özel İdaresi tarafından Düzyurt Mevkii’nde yapılan Su Biriktirme Deposunu gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Kolat su deposu hakkında bilgiler vererek, “Eskiden ulusal şebekeden faydalanıyorduk. Köylüye büyük bir külfet getiriyordu. Şimdi ise bu depoyla tamamen güneşten elektrik üretiliyor. Tamamen bu iş bedavaya geliyor. Burada 5,5 KW saat elektrik üretiliyor. Bu da suyun devir dayım yapabilmesi için, köye ve depoya intikali için yeterli oluyor. Dolayısıyla büyük bir tasarruf sağlıyor. Bu çalışmayı ilimiz bazında 17 köyümüzde yaptık. İnşallah devam edeceğiz. Ahiler Kalkınma Ajansına verdiğimiz projeyle onlarında desteğini aldık.
Köyler yaşanılabilir hale getiriliyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriÖrnek çalışma
Bu örnek bir çalışma. Diğer illerimiz bu çalışmayı gördükten sonra kendi illerinde, beldelerinde ve köylerinde yapacaklarını sanıyorum. Burada önemli olan işletmecilerimizin, köylülerimizin ve üreticilerimizin de yeraltı sularından, kaynaklarından istifade edebilmek anlamında, güneş enerjisinden elektrik üretmek suretiyle suları rahatlıkla kullanabilirler. Ben bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İl Özel İdare devraldı
Buradaki incelemelerin ardından Kolat ve beraberindekilerle birlikte, Karahacılı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.  Dernekte, köylülerle bir süre sohbet eden Kolat; “Biz 30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Süleyman Uluyol’u ziyaret etmek istedik. Buradan önce Karakeçili İlçesini ziyaret ettik. Burada içme suları olsun, sağlık hizmetleri olsun, eğitim olsun birçok konuda İl Özel İdaremiz görevli. Eskiden Köy Hizmetlerinin yaptığı görevi şimdi İl Özel İdaremiz devraldı. Dolayısıyla içme suları konusunda biz bir çalışma başlattık. Sizin masraflarınızı nasıl azaltabiliriz diye düşündük. Ve dünya genelinde güneş enerjisinden elektrik üretildiğini hepimiz biliyoruz.
Köyler yaşanılabilir hale getiriliyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriMaliyeti yüksek uygulama
Tabi bu maliyeti çok yüksek bir uygulama. Ama süreç içerisinde eskiye oranla bir düşüş oldu. Kırıkkale de köylerimizde biz elektrik parasını nasıl düşürürüz. Güneşten biz nasıl elektrik üreterek suyumuzu da ondan faydalanarak aktarabiliriz diye düşündük.  17 köyümüzde bu uygulamayı başlattık. Bu köylerden bir tanesi de Karahacılı köyü. Hakikaten bu sistem gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Bu sistemle aylık 600-700 TL öderken şimdi ise bu miktar 15-20 TL’ye düşmüş durumda. Biz istiyoruz ki bu çalışmayla birlikte hayvan sahipleri, işletme sahipleri, tarla sahipleri de bu sistemden faydalanarak yerden su çıkarabilsinler. Bu suyu istedikleri şekilde kullanabilsinler. İnşallah bu çalışmamız yaygınlaşır.
İnsanlar köylerinde rahat etsin istiyoruz
Bizim bütün amacımız köylerimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek. Bugün artık ülkemizde sağlık hizmetleri, ulaşım hizmetleri ve teknolojik hizmetler oldukça iyi. Artık insanımız köyde de yaşamak istiyor. Özellikle emekliler kendi köyünde bir ev yaparak zamanını orada geçirmek istiyor. Bu şekilde dönen insanımız olsun, köyde yaşayan insanımız olsun hiç olmazsa şehirde bulduğu imkânları, şehirde bulduğu rahatlığın daha fazlasını köylerde de bulsun istiyoruz. Bu anlamda da köylerimize elimizden gelen imkânları muhtarlarımızla birlikte sizlere sunmak istiyoruz. İnşallah bu hizmetleri sunarak sizlerin dualarınızı almak istiyoruz. Ben bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Uluyol’u tebrik etti
Vali Ali Kolat, Karahacılı Yardımlaşma ve dayanışma Derneğini ziyaretinden sonra Çelebi Kaymakamı Yunus Can İnal’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler almışlardır. Daha sonra Ali Kolat, 30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Çelebi İlçesi Belediye Başkanlığına seçilen Süleyman Uluyol’u makamında ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ise belediye projeleri ve çalışmaları hakkında Vali Ali Kolat’a bilgiler verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu