Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Çalışma sit alanının dışında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, taş ocağı konusunda çeşitli tartışmaların yaşandığı Sarıkaya köyü arazisinde, Karayollarının sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi. Vali Sezer “Köyde bizim, Karayolları da bizim, buranın doğal güzelliği de bizim. Çalışma yapılacak yer 1. ve 3. Derece sit alanının dışında, kısıtlı bir alan; üçüncüsü buraya tarihi değer katan ardıç ağaçları ve ağaçlandırma yapılan alan bu çalışmadan etkilenmiyor” diye konuştu.

KİMSEYE MENFAAT VE İMTİYAZ SAĞLAMIYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Karayolları 4.Bölge Müdürü İlhan Aytekin ile Bahşılı-Kulu Karayolunun tamamlanamayan kısmı için kullanılacak malzemenin teminin planlandığı Sarıkaya köyünde incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından muhtar, dernek başkanı ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Sezer” Köyde bizim, Karayolları da bizim, buranın doğal güzelliği de bizim. Buradaki malzeme kullanılarak yapılacak yolu sonuçta hepimiz kullanacağız. Bu çalışma ile birilerine menfaat, imtiyaz sağlanmıyor. Bugün hep beraber gördük ki doğal güzelliği muhteşem olan bir bölgemiz. Ama şunu da öğrendik öncelikle Karayolları burayı alternatif olmadığı için kullanmak istiyor. İkincisi çalışma yapılacak yer 1. ve 3. Derece sit alanının dışında, kısıtlı bir alan; üçüncüsü buraya tarihi değer katan ardıç ağaçları ve ağaçlandırma yapılan alan bu çalışmadan etkilenmiyor” ifadesini kullandı.

YENİDEN İNCELENECEK

Çalışma alanının 3 dekarla sınırlı olduğuna işaret eden Vali Sezer “Sadece bu yol için kullanılmasıyla sınırlı ve 83 km’lik yolun bitimiyle sona erecek. Biz öncelikle alternatif başka alanlar olup olmadığını araştıracağız. Kültür müdürlüğü kanalıyla belli alanlarda değerlerin zarar görüp görmeyeceği yeniden incelenecek. Bu alana mecbur kalınırsa zararı minimum düzeyde tutmak için ayrı bir çalışma yapılacak. Bunu da en son çözüm olarak görüyoruz. ” dedi. Vali Sezer’in açıklamasının ardından devletin şefkat yüzünü kendilerine gösterdiği ve konuya net bir şekilde açıklık getirdiği için Vali Sezer’e teşekkür eden köy sakinleri, alkışlarla karşılık verdiler. İncelemelere Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı Alb.Uğur Özmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Demiröz ile Karayolları teknik personeli de katıldı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x