Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Çanakkale’de diz çöktüler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Osman Gazi Anadolu Lisesi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla program düzenlendi.
 
BÜYÜK MÜCADELELER VERİLDİ
Vali Ali Kolat, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen program öncesi, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi” adlı resim sergisinin açılışını yaptı.  Okul Müdürü Mehmet Yeşilyurt, programın açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin, İngiliz, Fransız ve Avustralya donanmalarının aylarca çarpıştıktan sonra mağlup olup Türk’ün önünde diz çöktüğü bir savaş olarak anıldığını söyledi.
 
VATANIN NAMUSUNU KORUDULAR
Çanakkale Savaşı’nın kelimelerle anlatılamayacağını ifade eden Yeşilyurt, “Türk askerini, toplar, tüfekler, uçaklar ve savaş gemileri sindiremiyordu. Askerlerimizin yürekleri vatan için atıyordu. Aralarında birlik vardı, vatan aşkı vardı ama ayrılık yoktu. Düşman macera için gelmişti. Bizim askerlerimiz vatanını, namusunu korumak için vardı.”
 
SAHİBİNİ ARAYAN MEKTUPLAR
“Bu vatanı canları, kanları pahasına bizlere emanet eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından şiir dinletisiyle devam eden program, ‘Sahibini Arayan Mektuplar’ adlı tiyatro gösterisinin ardından son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu